MADBLOG & LIVSSTIL

Kartoffelsalat og rødvin

Hvad er bedre end en frisk kartoffelsalat til grillmaden?
Den kan laves på et utal af måder, men fælles for dem alle er, at de hører med til sommeren. Jeg er selv mest til de lidt syrlige salater, med andet i end kun kartofler. Min gemal er mere til den med creme fraiche dressing.

Når vejret nu er som det er, med sol og varme, er aftenerne på terrassen altså dejlige, især når der er lidt (meget) rødvin i glasset. Og her er jeg stor tilhænger af  den californiske vin af druen Zinfandel.

Zinfandel druen bruges i rigtig mange gode rødvine, og er den mest plantede drue i Californien. Men du kan også få Zinfandel(Primitivo) fra Italien og Kroatien (Crljenak Kaštelanski). Zinfandel er en rødvin med stor fylde og intensitet, mørk og kraftig, og smagen kan variere fra sød chokolade, nødder og svesker til det mere krydrede af peber, kanel og allehånde. Det er en drue der kræver meget varme, og med duftnoter af bla. jordbær, hindbær, blåbær, kirsebær, og  røg  kan du næsten mærke sommeren og varmen.
Er du til de søde og krydrede rødvine, skal du vælge en Zinfandel fra Californien, men er du mere til de bæragtige aromaer, er det de Italienske du skal vælge. Min favorit er helt klart fra Californien, og jeg synes det er den helt perfekte rødvin til grillbøffen,osten eller måske en tapas, og så kan jeg nu også lide at sidde og nippe til den alt imens kullene brænder ud.

Ja  en Zindfandel er altså også helt perfekt til picnic-turen ud i naturen, mens vi nyder synet af solen der går ned i Vesterhavet. Fantastisk afslutning på en sommerdag.Og så er det lige at en lille skål med friskplukkede jordbær er dejlige at have med også, sådan lige til at nippe lidt af. Er sommeren ikke bare fantastisk med alle de muligheder der er?

Nå det blev vist et mindre foredrag om rødvin, og det var jo egentlig kartoffelsalat vi kom fra, som jeg lavede til aftensmaden. En af de nemme, hurtige og smagfulde af slagsen.

[ingredients title="Kold kartoffelsalat med kikærter"]

 • 300 - 400 gr nye kartofler
 • 3 spsk god olie
 • 2 spsk hyldeblomsteddike eller. hvidvinseddike
 • 1 spsk honning/ahornsirup
 • 2 tsk sennep
 • Citronsalt fra Mariager
 • peber
 • 2 dl kogte, afkølede kikærter
 • 100 gr glaskål i små tern
 • 100 gr tomater i mindre stykker
 • masser af purløg

Kog kartoflerne. De skal være møre, men ikke udkogte. Skær dem i mindre stykke så snart du kan.
Lav en dressing af olie, eddike, sennep, citronsalt og peber og vend det i kikærter og kartoflerne. Kartoflerne må gerne være lune, og ligge og afkøle i dressingen.

Gør glaskål og tomater klar, og vend dem i salaten når den er helt afkølet. Lige inden servering blander du masser af klippet purløg i.

Så er det bare grillen og bøffen der skal være klar - og husk at trække din rødvin op i god tid.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *