MADBLOG & LIVSSTIL

Kold Morgenmadsgrød

Jeg har altid syntes, at morgenmaden er vigtig. Jeg er også altid sulten om morgenen, og så må der gerne være lidt lækkert. Det behøves ikke være noget meget tidskrævende, selvom nybagte boller absolut er skønne at komme op til. Oftest bliver det til dagligt noget grød eller sky med topping, og så er kold-grød en god opfindelse. Den står klar i køleskabet og er lige til at hive ud og spise.
Det var ikke helt sådan een jeg fik i dag, men det var lige så nemt. Der var nemlig en rest kold perlespelt fra i går, som lige blev rørt lidt op med hvad der ellers var i køleskabet. Og vupti, var der en lækker morgenmads-grød til mig.

[ingredients title="Kold perlespeltgrød"]
1 person

  • 2 dl kold kogt perlespelt
  • 1 dl skyr
  • 1 - 2 spsk æblemos
  • 1 spsk hakkede mandler eller nødder
  • ½ tsk agave sirup eller anden god sirup
  • 1 nip vaniljesukker
  • 2 spsk kirsebærsauce

Rør perlespelten op med æblemos, mandler, sirup og vaniljesukker. Tilsæt skyr, men kom ikke alt i med det samme. Den må ikke blive for tynd.

Kom grøden i et glas eller en tallerken og kom kirsebærsaucen hen over.

Du kan også sagtens pynte den med masser af frugt, jeg havde blot lidt kirsebærsauce endnu fra julen som skulle bruges. Bruger du frugt, vil den ikke blive så "risalamande" lignende. Den er vi jo vist lidt træt af lige nu.

I morgen blier det med masser af frugt, skåret i små tern.

[/ingredients]

Hvis jeg serverer dem i lidt mindre og de skrå glas, kan den endda udgøre det for en dessert. Til sommer skal den have masser af friske bær på, det tror jeg vil være en skøn morgenmad på terassen.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *