MADBLOG & LIVSSTIL

DSC_0023Flankesteak, som er et dejligt stykke kød til f.eks. grillen,  kommer fra den nederste del af slaget fra enten kalv eller okse, og er meget grov i fibrene.
Flankesteak må endelig ikke tilberedes for længe, for så får du et tørt og kedeligt stykke kød. Servér den istedet rød eller rosa, og skær den i meget tynde skiver.

Marineret Flankesteak
1 flankesteak

1 dl olivenolie
1 dl chilisauce
5 tsk paprika
3 fed hvidløg, meget finthakket

Bland ingredienserne til marinaden godt sammen. Kom flankesteak og marinade i en pose, og “ælt” det godt, så kødet bliver smurt helt ind i marinaden. Læg posen i køleskabet i mindst 6 timer, men gerne til næste dag.

DSC_0001

Kødet kan grilles eller steges på en pande. Jeg valgte det sidste, da det ikke lige var vejr til udendørs aktiviteter den dag.

Flankesteaken steges ca. 4-5 min på hver siden, alt efter tykkelse, og om den skal være rød eller rosa. Er den meget tyk, kan man lige brune den på panden, og herefter kommer den i ovnen til den er nok.

DSC_0021

Skæres i meget tynde skiver og serveres med f.eks. salat med jordbær og nye asparges, der er vendt i lidt smør, og nye danske kartofler.

DSC_0026

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter