• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Forårsdessert - fnuglet

Forårsdessert - fnuglet

Udgivet: 19. apr. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En lille let og frisk dessert, som imponerer gæsterne. Sammensætningen med agurk, dild og skyr er helt perfekt og den hvide chokolade og marengsen fuldender smagsoplevelsen.

Forårsdessert (4 - 6 pers.)
250 gr vaniljeskyr (købt færdig, eller lav det selv)
½ agurk
lidt dild
100 gr hvid chokolade
1½ æggehvide
150 gr sukker

Start med at lave marengsen. Pisk æggehvider og sukker rigtig godt, indtil sukkeret er smeltet (5-10 min). Bred marengsmassen ud på et stykke bagepapir i et tyndt lag, og tør det i ovnen ved 100 grader i ca. 2 timer. Den må ikke blive brun, men skal være helt tør.
Når marengsen er kold, smuldres den fint. Gem evt. et par lidt større flager til pynt.

Skræl imens agurken og skær den i fine små tern. Hak chokoladen groft.

Anret en stor spiseskefuld vaniljeskyr på en tallerken, i en strimmel. Drys med marengs og grofthakket chokolade, så skyren er helt dækket. Drys lidt agurktern hen over og slut af med lidt dild.

Fnuglet dessert, der smager af forår og sommer.

PS. vil du snyde lidt, kan du købe hvide marengs, og smuldre dem.

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

SMUKFEST og Meat Crawl

Sidste feriedag

Krydret Banankage

Kötbullar som i Ikea - svenske kødboller

Kötbullar som i Ikea - svenske kødboller

28 grader og Jordbærkoldskål

Limoncello Snekonfekt

Marineret Flankesteak

Svinekæber

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    maj 18, 2014 at 2:24 pm

    Hej Michelle.
    Mine gæster var også lidt skeptiske da de så det, men det blev hurtigt vendt. Det smager virkelig godt sammen.

    Svar
  2. Michelle

    maj 16, 2014 at 1:00 pm

    Hold op en "modig" dessert, jeg ville aldrig have tænkt på at bruge dild i det søde køkken 🙂 Lækker frisk dessert!

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.