MADBLOG & LIVSSTIL

Gør julen grønnere - Økologisk juleguide

Pressemeddelse fra Økologisk Landsforening:

Nu er der hjælp at hente, hvis du gerne vil gøre julen grønnere. Økologisk Landsforening har samlet en økologisk juleguide, som blandt andet byder på gode øko-gaveidéer og viser vej til økologisk julemad og godter.

Skal familien dansen rundt om et usprøjtet juletræ d. 24. december, og skal gaverne være pakket ind med omtanke? Så hjælper Økologisk Landsforening dig på vej. På foreningens hjemmeside kan du nu finde en økologisk juleguide, der hjælper dig med at gøre julen økologisk og miljøvenlig.

Du kan blandt andet finde en liste over økologiske gårdbutikker og stalddørssalg over hele landet, der viser vej til friskslagtede og ferske økologiske ande- og flæskestege, som giver god smag i munden på mere end én måde.

-Når du køber økologisk svinekød og and, ved du, at dyrevelfærden er i orden. Dyrene har haft god plads at bevæge sig på og adgang til naturen, og de er fodret med økologisk grovfoder, der er godt for deres trivsel. Ved at vælge en lokal slagter, får du friskslagtet kød, hvor dyrene ikke er blevet stresset over transporttiden til slagterhuset, siger Henriette Winther, som er fødevarerådgiver i Økologisk Landsforening.

Rene julelækkerier

Guiden rummer også gode idéer til, hvor du kan skaffe den økologiske chokoladekalender til både små og store eller købe økologisk marcipan, chokolade, nougat, og hvad der ellers skal bruges til konfektværkstedet.

- Ved at vælge den økologiske variant af julens søde lækkerier undgår du at fylde kroppen med en masse kunstige farvestoffer og sødemidler. Økologisk mad er fri for 221 af de E-numre, som er tilladt i ikke-økologiske fødevarer, siger Henriette Winther.

Hvis du er på jagt efter et økologisk juletræ, er der også hjælp at hente. Du kan eksempelvis købe økologisk Nordmanædelgran via nettet til udbringning over hele landet.

Hvis du vælger et økologisk juletræ, belaster du miljøet mindre, end når du køber et konventionelt dyrket juletræ, og så ved du, at grannålene i din stue ikke har rester af sprøjtegifte på sig. De ikke-økologiske juletræer sprøjtes med pesticider mod ukrudt, skadedyr og lus, men i den økologiske produktion bruger man i stedet mere miljøvenlige metoder til at sikre sunde træer - eksempelvis får, der græsser mellem træerne for at fjerne ukrudt.

Læs mere om økologisk jul her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *