Flødebolle Brownies

Lækre Flødebolle Brownies

Antal ca. 12 stk.

Når vi skal se Den store Bagedyst i TV, skal der lidt sødt til også. Alle de lækre kager de bager der, får jo mundvandet til at løbe 😉
Har I det også sådan hos jer?

Denne gang havde jeg set de lækreste brownies med flødebolleskum på Arlas opskrifter, og de skulle prøves.

Og jeg kan godt fortælle, at det blev en succes. De smager fantastisk uden at være for søde og vamle. Den lækre smag af intens chokolade fra brownien er god sammen med flødebolleskummet. Jeg overvejer at komme lidt frysetørret hindbær i skummet næste gang, så det bliver lyserød og samtidig får en let syrlig smag. Det tror jeg også vil være godt. Og så måske et drys med lakridspulver istedet for guld.

Med glimmeret passer nu meget godt til den forestående juletid!

 

Flødebolle Brownie
ca. 12 stk

Brownie

  • 4 stk æg
  • 250 gr Sukker
  • 250 gr smør
  • 150 gr mørk chokolade
  • 150 gr mel
  • 3 spsk Kakao
  • ½ tsk salt

——-
Flødebolleskum

  • ¾ dl æggehvider
  • 1 spsk Sukker

——–

  • 125 gr sukker
  • 60 gr glukosesirup
  • ½ dl vand

Brownie
Smelt smør i en gryde.
Tag gryden af varmen og tilsæt chokolade.
Rør rundt til det er smeltet helt sammen, og lad det køle af.

Imens piskes æg og sukker rigtig godt, indtil det er let og skummende.
Bland mel, kakao og salt sammen, og si blandingen i æggesnapsen.
Kom chokolade/smørblandingen i, og vend forsigtigt rundt til det er helt samlet.

Dejen hældes i firkantet form (ca. 20 x 30 cm) der er foret med bagepapir.
Bages ca. 20 – 25 min midt i ovnen ved 175 grader (almindelig ovn).
Tag gerne kagen ud inden den er helt bagt. Den må gerne være lidt svampet endnu.
Lad kagen køle helt af inden kagerne udstikkes. Jeg brugte en rund udstikker på ca. 5 cm i diameter.

Flødebolleskum
Æggehvider og sukker piskes godt og til det er skummende. Brug håndmixer eller røremaskine.
Kom sukker, glukosesirup og vand i kog i en lille gryde og bring det i kog.
Det skal koges op til 117 grader.
Hæld nu sukkermassen i en tynd stråle i æggehviderne mens du konstant pisker ved høj hastighed.
Fortsæt med at piske i 5-7 min. indtil skummet er fast og sejt.
Fyld skummet i en sprøjtepose med en rund tylle.

Pyntning
Placer de udstukne kager på et fad eller bræt og sprøjt en top af flødebolleskum ovenpå hver enkelt.

Smelt lidt chokolade og kom det i en lille sprøjtepose med en ganske lille hul, eller kom chkoladen i en skål og brug en gaffel til at lave tynde strimler over kagerne. Pynt straks gerne med lidt syrligt som f.eks. frysetørrede hindbær, hakkede nøddder, lakridspulver eller som jeg gjorde, men lidt glimmer.

Stil dine flødebolle-brownies i køleskabet til de skal serveres.

 

print

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter