• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Salater » Enkel salat

Enkel salat

Udgivet: 29. aug. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Hvor lang tid går der inden fluerne er væk?

Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg synes de er blevet så påtrængende og sløve, at de næsten ikke gider flytte sig fra min arm når jeg irriteret prøver at vifte dem væk. Finder jeg fluesmækkeren frem og truer dem, er de pist væk. Jeg har en anelse om, at de sidder i et hjørne og griner ad mig, og så skiftes de sikkert til at flyve hen og drille mig. mens de andre kigger på og griner. Jeg ser nu sikkert også sjov ud, når jeg med håret strittende til alle sider af arrigskab jagter dem rundt i stuen.

Men jeg jagter ikke kun fluer, der skal også mad på bordet. Der er dage, hvor en salat bare skal være hurtig at lave. Personlig kan jeg selv bedst lide de salater, hvor der kun er få ingredienser. Sådan een blev det til i dag, hvor vi fik fisk i ovn, og som kunne klare en enkel let salat.

Smagen af blodappelsiner passede perfekt til fisken sammen med resten af salaten. Og så gør sådanne flotte orange tangperler jo kun salaten endnu smukkere at se på.

[ingredients title="Salat med blodappelsinperler"]

  • 1 håndfuld blandet salatblade
  • 1 glas Blodappelsin tangperler
  • 1 lille bundt grønne asparges
  • Dressing:
  • 2½ spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber

Riv salaten ned i en skål. Knæk den nederste ende af aspargesene og skær resten i mindre stykke.
Fordel asparges og tangperler på salaten.
Bland alle ingredienser til salaten og hæld den over lige inden servering.

Pynt evt. med lidt spiselige blomster. Jeg har brugt blomster fra Kinesisk purløg, der smager af hvidløg.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Koteletter med Stikkelsbærsauce.

Turen gik til Gram Café & Gårdbutik

Fyldte champignon til frokost

kold agurkesuppe

Kold Agurkesuppe

"Schackenborg Slotskro"

Chokoladekage med blodappelsin

Bøf med farverig sovs

Langtidshævet brød med Ølandshvedemel

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Majbrit Skovbo Schmidt

    marts 07, 2019 at 5:32 pm

    Hvor er det altså nogle skønne opskrifter du har. Bruger din blog tit , både til hverdag og fest. Jeg har ledt efter blodappelsin tang perler . Hvor forhandles de ?

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.