MADBLOG & LIVSSTIL

Sund Pastaret

Jeg synes sørme det er hårdt at komme i gang efter jul og nytår. Det vil sige, jeg spiser meget sundt, masser af grøntsager og slet ingen kager. Ja det er rigtigt, der er ingen kager her. Men lige med at få skrevet ned og taget billeder, det kniber det lidt med. Jeg synes bare dagene flyver afsted. Er der sat turbo på 2018?
Ej nu tager jeg mig sammen og får nedfældet hvad jeg går og laver i køkkenet, for det er faktisk ret så lækre retter vi får hver dag. En fantastisk lækker og sprød laksefilet med sund bønnesalat den ene dag, en god sprød salat med barbecue marineret svinekød og i dag en lækker pastaret. Det er bare noget af det vi har spist, så I kan nok høre at vi ikke ligefrem sulter her. Vores nytårsfortsæt med at få mere grønt hver dag, holder meget godt. Det allerbedste ved de knap så tunge retter er, at de også er nemme og hurtige at tilberede. Er det ikke bare ekstra bonus?

Hvis du endnu ikke har opdaget, at jeg er ret solgt når det gælder pasta, så kan jeg love dig for, at jeg er max vild med det. Og så er det slet ikke særligt godt at spise. Noget med stivelse og kulhydrater og alt det der, som jeg slet ikke vil tænke på. Men så må jeg jo bare fylde masser af grønt i, og så overbeviser jeg mig selv om, at det da er mega sundt. Og denne her ret er altså sund og lækker - og velsmagende og lige mig.

[ingredients title="Pasta med grønt"]
2 personer

 • 200 gr spaghetti
 • 1 lille squash
 • 1 håndfuld finthakket grønkål
 • 1 lille rød peberfrugt
 • 1-2 forårsløg
 • evt. en gulerod
 • soja tangperler fra Tanghuset
 • hvidløgs-pebersalt fra Mariager Saltcenter
 • 5 spsk olivenolie
 • basilikumblade
 • skal du synde lidt, så er revet parmesan altså super godt ovenpå.

Sæt rigeligt vand over i en gryde med ½ spsk salt, og bring i kog. Når vandet koger, kommes pastaen i og koger efter anvisning på pakken.

Imens kan du lave fyldet.

Har du en spiralizer kører du din squash og evt. gulerod igennem den, ellers kan du med en tyndskræller (kartoffelskræller) snitte helt tynde skiver på langs og derefter skære dem i smalle strimler på langs.
Peberfrugt skæres i små tern og forårsløg i tynde skiver. Afdryp soja perlerne og bland dressingen af olie, grofthakkede basilikumblade og hvidløgs- pebersalt.

Når pastaen er mør hældens den op i en si, hvor der ligger squash, gulerod og peberfrugt. Vend godt rundt og kom nu fintsnittet grøntkål og dressing i.

Servér med sojaperlerne og flere basilikumblade. Har du ikke sojaperler (de kan købes i shoppen), kan du i stedet dryppe et par enkelte dråber soja på.

DU kan spise retten som den er, servere lidt kød til, eller svitse en ret kød på panden og vende i inden servering.
[/ingredients]

Faktisk er der uanede muligheder for at variere denne ret. Kom bare de grøntsager i du har og som du bedst kan li. Finthakket broccoli er også ret godt i pastaen.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *