MADBLOG & LIVSSTIL

Når vejrprofeterne nu lover at der kommer forår i næste uge, får jeg også lyst til lidt lettere mad. Mon det kan passe, at vejret bliver bedre? Lige meget hvad, så går vi mod foråret. Det begynder at krible lidt for at komme i haven, og jeg skal inden længe til at så de første grøntsager. Lige nu er jeg ved at planlægge, hvad der skal være i køkkenhaven i år.


[ingredients title=”Baguette med masser af grønt”]
2 baguetter – meget gerne hjemmebagte
½ rød peberfrugt ell. chilipeber
1 håndfuld hvidløgsspirer
2 skiver kød – gerne en rest
2 spsk aioli  / mayonnaise
Lidt salatblade
Masser af storbladet persille eller allerbedst koriander

Vietnamesis pickles:
200 g rød spidskål
200 g gulerødder
1,5 dl vand
1,5 dl eddike
3/4 dl sukker
2 tsk. salt
Snit spidskål helt tyndt og skær gulerødder i tynde stave. Giv vand, eddike, sukker og salt et hurtigt opkog. Lad det køle lidt og hæld så over grøntsagerne. Lad dem trække i syltelagen i ca. en time.

Skær peberfrugt eller chili i små skiver. Skær kødet i strimler og brun det i lidt olie så det er gennemvarm.  Varm baguetterne og skær dem igennem på langs og smør med lidt aioli eller mayo.
Læg salatblade nederst,  hvidløgsspirer ovenpå og derefter kød. Top med vietnamesiske pickles, persillen og peberfrugt/chilipeber i tynde skiver. Normalt vil man komme korianderblade på, men her valgte jeg persillen. Koriander kan man enten lide, eller ikke lide. Gemalen hører til de sidste.
Servér straks. Lækker fastfood når det er allerbedst.
[/ingredients]

Jeg tror helt bestemt, at den, der ikke blev spist, smager fantastisk i madpakken i morgen. Sundt og nemt. Jeg valgte den nemme løsninge, at købe mine baguetter, men nogle gode hjemmebagte flutes vil gøre dem endnu bedre. Jeg synes bare de skal være lette og luftige, så det ikke er brødet der fylder, men alt det dejlige grønne. Og et glas rødvin ville helt bestemt ikke være dårligt til sådan en basse.

Vi går ikke op i Valentinsdag, så det er ikke blevet fejret her. Men der er sikkert flere at jer læsere, der har fejret det i dag. Sød skik, men måske mest for kærestefolk (det er bare min mening). Jeg vil ihvertfald lige så gerne have blomster en af alle de andre dage i året ♥ ♥ ♥

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter