• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Kaffedessert med vaniljeis

Kaffedessert med vaniljeis

Udgivet: 24. aug. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Weekenden er slut for denne gang, men snart kommer der en igen. For mange er der, i weekenderne,  tid til lidt ekstra hygge. Måske er det allerede fredag aften, I laver en god middag, som der ikke er tid til i hverdagen. Næste weekend skulle du prøve den her dessert, som er en hurtig, men også meget lækker dessert. Vi var i hvert fald helt vilde med den.

2 dl expresso kaffe
25 gr chokolade (jeg bruger 70% mørk)
2 tsk mørk rørsukker
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
½ banan (spis bare resten)
1 dl fløde

vaniljeis - hjemmelavet eller en god købe
hindbær - friske eller frosne
revet chokolade

Hæld den færdige expresso op i en gryde og tilsæt sukker, den flækkede vaniljestang og fløde. Kog det op, og lad småsimre i ca 10 min. Tilsæt chokolade og lad den smelte. Kom små stykker af banan i, og blend det helt fint med håndblenderen. Smag til.

Lige inden servering varmes kaffe blandingen op, uden af koge. I en tallerken  lægges 1 - 2 kugler is, og den varme kaffe blanding hældes udenom. Pynt med hindbær og revet chokolade. Eller anret desserten i et glas, men start her med at hælde det varme kaffe i, og læg derefter iskuglen ned i. Pynt med mindre stykker hindbær.

Skal det være en voksen-dessert, kan der tilsættes lidt Bailey.

Server straks.

Ca. til 3 -4 portioner.

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

pannaCottaEfteraar

Efterårs Panna Cotta

wok med svinekød, kokosmælk og nudler

Wok med svinekød, kokosmælk og nudler

Salat med spejlæg

Portobello Svampe

Fyldte Portobelloer

Solbærsirup med guldmedalje.

Laksefarserede Porrer med Tang-Panérmix

Morgenmaden er vigtig

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.