Weekenden er slut for denne gang, men snart kommer der en igen. For mange er der, i weekenderne, tid til lidt ekstra hygge. Måske er det allerede fredag aften, I laver en god middag, som der ikke er tid til i hverdagen. Næste weekend skulle du prøve den her dessert, som er en hurtig, men også meget lækker dessert. Vi var i hvert fald helt vilde med den.
2 dl expresso kaffe
25 gr chokolade (jeg bruger 70% mørk)
2 tsk mørk rørsukker
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
½ banan (spis bare resten)
1 dl fløde
vaniljeis - hjemmelavet eller en god købe
hindbær - friske eller frosne
revet chokolade
Hæld den færdige expresso op i en gryde og tilsæt sukker, den flækkede vaniljestang og fløde. Kog det op, og lad småsimre i ca 10 min. Tilsæt chokolade og lad den smelte. Kom små stykker af banan i, og blend det helt fint med håndblenderen. Smag til.
Lige inden servering varmes kaffe blandingen op, uden af koge. I en tallerken lægges 1 - 2 kugler is, og den varme kaffe blanding hældes udenom. Pynt med hindbær og revet chokolade. Eller anret desserten i et glas, men start her med at hælde det varme kaffe i, og læg derefter iskuglen ned i. Pynt med mindre stykker hindbær.
Skal det være en voksen-dessert, kan der tilsættes lidt Bailey.
Server straks.
Ca. til 3 -4 portioner.
Skriv din kommentar her