MADBLOG & LIVSSTIL

Godmorgen Skanderborg! - 2012

Pyha det blev vist sent i aftes, og der kom vist også lidt rigeligt ind af de våde varer. Hovedet er i hvert fald lidt tung, og er det er svært at komme ud af det varme telt, som solen allerede bager ned på. Jeg ligger og nyder den summen der er rundt omkring, og kan høre folk stille er ved at komme ud af teltene.

Men jeg tager mig sammen (sikke et underligt ord), og skynder mig at smutte op i badet, som koster kr 25,- for hvert bad. Ikke spor billigt for først at stå i kø for at komme ind i en af vognene med badefaciliteterne og der efter at stå meget tæt med andre der forsøger at komme af og i tøjet uden det bliver vådt. Heldigvis er der hos damerne (jeg ved faktisk ikke om mændene også har det) et telt lige ved siden af, hvor man kan føntørre håret, og hvad kvinder ellers alt skal om morgenen.

Men frisk bliver man, når man først har været i bad, og så kan dagen bare komme an!

Kaffe! - Jeg savner kaffe! - Jeg må bare have kaffe NU! Men hjælpen er nær, for i Danish Crown ved de attraktive PigMe hytter, kan man få en skøn kaffe. Til morgenmad kan man her købe en pakke med det lækreste bacon, spejlæg, baked beans, kartofler og agurk og tomat, for en pris af kr. 75,-. En rimelig pris - hvor der også er et stykke brød og en kop kaffe inkluderet.

Æg og Bacon kan man vist også kalde en god og solid morgenmad.

På disken står fristende kirsebær, som man frit må spise af mens man venter.
Men ak man bliver skuffet, for bacon er ikke bacon, men lidt tykkere skiver flæsk der er stegt. Som desværre er lidt sejt at spise, og sværen er umulig at tygge. Det hele serveres i en bakke, med det resultat, at bønner og sovs ligger ud over hele bunden, og agurk og tomat er sølet ind i det. Det er rent faktisk ikke særligt lækkert, selv om det lød så godt. Tidligere år, hvor jeg har fået det, har der været bacon og ingen sovs. Desuden har der været frugt med i pakken. Brødet var ikke det mest friske. Morgenmaden på billedet er en der stod fremme som demonstration, og som ikke var "rodet" rundt mellem hinanden.
Morgenmaden er sikkert god, hvis man er til det lidt mere fede morgenmad, og man kan lide agurk og tomat med smag af baked beans.

Har man lyst til at prøv en anden rigtig god morgenmad, finder med ved Sherwood Indgangen, som forøvrigt er et helt fantastisk sted, de 2 herrer Holm og Bitz, i færd med at lave morgenmad til festivalgængerne. Og her er bacon virkelig god bacon. Det hele laves løbende, så der er ikke noget der har ligget i længere tid og er blevet kold. Og en gris fra Grambogaard, går man aldrig fejl af.

Bitz & Holm, som vi alle kender fra Go Morgen Danmark har deres helt eget spisested i bøgeskoven - "Mad Soundtrack" hvorfra der bliver serveret rigtig komfurmad.
- "Alt er lavet på vores måde. Fra bunden og af de bedste råvarer. Med kærlighed og kant. I rigelige mængder" fortæller Claus Holm beredvilligt. Menuen tilpasses tidspunkt af dagen, og Bitz og Holm har åbent fra tidligt til sent.

Tirsdag  sydede det i gryderne hele dagen på det "rigtige" komfur hos Bitz og Holm. De lavede frikadeller og hvad der ellers kunne forberedes i forvejen, så de var klar til at bespise de sultne festivalgængere fra onsdag morgen. Kobbergryderne var parate, så der kunne blive lavet mad på den helt rigtige måde.

Som morgenmad fik jeg i dag en "Birkes med Sidevogn" - og jeg skal love for, at både sidevogn og birkes var hurtige. Det blev serveret straks.
En hjemmebagt birkes med rigeligt med smør, let og luftig i de dejligste flager med en midte af remonce med æblemos. Et fantastisk lækkert og friskt brød.  Hertil en meget smagfuld ost, Svendborg fra Grambogaard, friske store fine blåbær og så sidevognen, som var et glas kakaomælk. En god solid, man samtidig også sund start på dagen, som man samtidig ved, er lavet af de bedste råvarer.

Det er så tænderne løber i vand, bare man kikker på sådan en tallerken. Og duften er er ligeså skøn.

Ud over birkes, kan man også få Æg med Bacon, friskbagt rugbrød og ost. Alt bliver flot anrettet, så der virkelig er noget for øjnene.

 

Vil man have god, sund og solid mad, som jo er vigtigt for at kunne stå til det man ellers byder sin krop på en festival, er Bitz og Holm et virkeligt godt valg. Samtidig får du også noget for smagsløgnene, for her smager maden ikke af friture eller luft og vand. Der er brugt krydderier og kærlighed, og maden bærer tydeligt præg af det.

Det er rigtig dejligt at se, at der til den traditionelle morgenmads-bakke med enten rundstykker eller toastbrød, marmelade, nutella og 1 skive "gummi"-ost uden smag, er kommet flere virkelig sunde og med kvalitets-råvarer, morgenmadstilbud.
Jeg glæder mig til endnu flere madoplevelser i morgen - og så skal der selvfølgelig også holdes "fri" og festes til den skønne musik der er i Bøgeskoven.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *