• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Salater » Hurtig Pastasalat

Hurtig Pastasalat

Udgivet: 20. maj. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Nu synes jeg altså snart det gerne må blive lidt mere forår. Lidt varmere, så man kan sidde udenfor og få lidt sol på næsen.  Græsset gror, planterne i mine højbede gror og både blommetræet og den japanske kirsebær har blomstret så flot. Jeg savner at sidde i haven og grille.  Mon ikke der kommer en mulighed i pinsen?

I dag blev til en nem middag - igen. En hurtig lavet pastasalat med kyllingespyd. På en salat smager det godt med sprøde croutoner, og har man lidt halvgammelt brød, er det oplagt at lave dem.

300 gr nudler
1 stor rød peberfrugt
1 mango
2 forårsløg
1 lille håndfuld tørrede tranebær
lidt solsikkekerner
Persille
Citronsalt, Peber
2 spsk olie
1 spsk hyldeblomsteddike

2 skiver toastbrød
1-2 tsk Sydemestersalt
2-3 spsk  olie
Kom nudlerne i kogende vand, og kog dem til de møre, men stadig med bid. Hæld dem i en si, skyl med koldt vand og lad dem blive kolde i sien.
Imens laves Croutonerne.
Skær skorpen af toastbrødene, og skær dem i små firkanter. Kom brødtern, salt  og olie i en skål, og vend godt rundt. Jeg valgte sydemestersalt fra Mariager Saltcenter, som udover salt, også indeholder bla. lidt chili, tang, citron og persille. Men der kan bruges lige det der passer dig.
Varm en pande op og kom ternene på.  Vend hele tiden i dem, indtil de er brune og sprøde.
De kan også kommes i ovnen ved 200 grader, indtil de er brune. Vend dem evt. undervejs, hvis det er i ovnen. De smager rigtig godt lune, men ellers læg dem på en tallerken til de skal bruges.

Skær peberfrugt, forårsløg, tomater og mango i små tern.  Bland olie, eddike , citronsalt og peber til en dressing. Smag til. Bland den kolde pasta og grøntsagerne med dressingen. Drys med kerner, tranebær og rigeligt med hakket persille. Drys de sprøde brødcroutoner på toppen lige inden servering.

Velbekomme!

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

et billede med frikadeller

Frikadeller - opskrift på gammeldags deller

Fyldte Kartofler

Madplan uge 19

Kokos- eller Bountyispinde

Rabarber Mojito i solen

Madplan til uge 5

billede til gammeldags fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med fyld

Oksekødsboller i tomatsauce

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.