• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Tyrkisk brød med salt

Tyrkisk brød med salt

Udgivet: 23. apr. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

 

Solen skinner! Det er altså lige før jeg får lyst til at grille og bare være udenfor. Men det er altså en anelse køligt når man kommer ud i blæsten. Men herinde er der skønt med solen ind ad det åbne vindue, og når der så samtidigt er en dejligt duft af nybagt brød, ja så kan en søndag da ikke blive meget bedre. Det mener alle de glade økologiske køer, som i dag bliver lukket ud, helt sikkert også. De vil danse, springe og være glade, mens tusinder af mennesker ser på. Når køerne lukkes ud på græs, så er det forår.

Men når nu grillsæsonen er så nær, skal der også snart bages lækre flutes til grill maden. Og her har jeg fundet den (for mig) perfekte opskrift, på det dejligste madbrød. De nybagte brød er sprøde med en luftig og sej krumme. De er stadig gode dagen efter, hvor de lige kan smides på grillen for at blive lunet og få den sprøde skorpe igen.

[ingredients title="Tyrkisk Brød med Salt"]

  • 2½ dl lunkent vand
  • 15 gr gær
  • 2 tsk citronsalt / brændenældesalt
  • 220 gr hvedemel
  • salt eller krydderurter til drys

Jeg tror det er verdens nemmeste madbrød, som faktisk nemt kan ændres til et almindeligt brød, endda med lidt grovmel i.

Rør gæren ud i den halvlunkne vand og tilsæt mel og salt. Rør rundt i den klistrede seje dej til alt er blandet og stil til hævning. Ingen æltning eller lang røretid. Bare til hævning i 2 timer.

Hæld så dejen ud på en bageplade med bagepapir i enten 4 klatter til 4 madbrød, eller også en stor til et stort brød. Form måske, så de bliver lidt runde, men gerne med top. Drys lidt salt eller andet og ind i en 200 grader varm ovn i ca. 16-20 min. Brøddene skal være svagt lysebrune, men stadig lyse. Jeg plejer at banke brødet let under bunden. Lyder det hult, er det færdigt.

Har du et bagestål, vil det være helt perfekt at bage på den. Husk bare, at temperaturen skal være en del højere her.

Lad dem afkøle lidt  inden de smages. Du vil blive ganske begejstret, og sikkert ikke bage andet til den kommende grillsæson.[/ingredients]

Jeg har brugt citronsalt fra Mariager Saltcenter, men deres brændenældesalt er også rigtig god i brødene. Du kan også vælge at komme kun ½ tsk salt i, og så finthakkede krydderurter. Det er bare at eksperimentere, når man har grunddejen.

 

 

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Salat Nicoise

Varm oksekødssuppe på en stormdag.

Glædelig Jul

Skipper-Skræk Kage

Varm toddy i januar

Stegt spidskål, nudler og æg

Laksesalat med Rygeost

Laksesalat med rygeost og æble

Krydderkage

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Alexander

    februar 10, 2018 at 11:13 am

    Det ser super lækkert og nemt ud! Den opskrift skal helt sikkert prøves med min egen hjemmelavede urtesalt. 🙂

    Svar
    • Ellen

      februar 11, 2018 at 12:11 pm

      Hej Alexander
      Det er også en supernem opskrift, og brødene bliver altid gode. Lyder dejligt med hjemmelavet urtesalt, så er jeg sikker på det bliver verdens bedste brød 🙂

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.