MADBLOG & LIVSSTIL

Mørbradruller med Majs-Blomkåls Puré

I dag var det ved at være tid til at få brugt lidt fra grøntsagsskuffen, så der blev fundet lidt forskelligt frem.
1 blomkål - mit var grønt
5 store blå kartofler
2 majskolber
3 blommer
lidt frisk timian

Sammen med en svinemørbrad, blev det til den herligste middagsret.

De blå kartofler ville jeg have som tykke bjælker, og skar derfor meget tynde skiver af kartoflerne, indtil de var som firkantede bjælker. De tynde skiver kartofler blev lagt i en skål med vand, for at trække stivelsen ud. De lå et par timer der.

Kartoflerne tørres godt inden de steges brune og sprøde i en pande med olie. Drysses med salt mens de ligger på fedtsugende papir efter stegning. Lidt for sjovt, prøvede jeg at frittere "håret" fra majsene, og brugte det som pynt.

Kartoffelbjælkerne smurte jeg med olie og dryssede med salt, inden de kom i ovnen i 20 - 30 min.

Blomkål - som havde en flot lysegrøn farve (glemte lige at tage billeder inden de blev delt), delte jeg i 2. Eller faktisk i 3, for jeg tog lige et par små buketter fra først, som blev snittet meget tyndt, inden de kom i en skål med lidt olie, salt og peber og revet skal af en øko-citron. Det stod og trak mens resten blev lavet.

Den ene halvdel af blomkålen blev snittet fint og blandet med en oliedressing. Den anden blev brugt til sovs:
2 majskolber koges møre og kerne pilles af
½ blomkål koges mørt og skæres i mindre stykker
Begge dele blendes meget godt sammen med 1 dl og fløde, og spædes op med kogevandet til det har en passende konsistens (som en tyk sovs, eller tynd kartoffelmos). JSmages godt til med salt og peber.

Svinemørbraden skar jeg i tykke skiver, trillede dem lidt så de blev som pølser, kom salt og peber på, og pakkede dem ind i folie. Herefter blanceres de i ca 10 min i en gryde kogende vand. Tages op og ligger lidt, inden de pakkes ud.

Inden servering brunes de på en varm pande, hvor der også kommes skiver af 2-3 blommer på samt friske timiankviste. Det giver smag til kødet, og så smager de stegte blommer godt sammen med kødet.

Så er det bare at anrette og servere. Det lyder som en besværlig middag, men rent faktisk tager det ikke så lang tid at lave det. Jeg anrettede det hele på 2 tallerkener, som skal med når jeg skal på besøg på sygehuset i morgen.

Så skal vi spise sammen. Mad med gode råvarer, som vi varmer i mikroovnen der.
Vinen må vi så undvære, men 'Gåsevin' er også dejlig til.

Tak for mad!

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *