• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Is » Rabarberis med lækker chokolade

Rabarberis med lækker chokolade

Udgivet: 31. maj. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Her nede i sønderjylland, har vi rigtig godt vejr nu. I dag har vi haft 25 grader og sol, så der har været gang i grillen men sandelig også i isene, som jeg lavede i weekenden af mine rabarber. De er dejlige syrlige med den søde chokolade rundt om.  Det begynder at svinde i min chokolade fra Callebaut, men vil ikke bestille ny portion før til efteråret. Men tror nu også der er nok til at overtrække en hel del is endnu. Der er lidt forskel på billederne, men nogle er fra skyggen og andre fra solen.

Der er nogen, der kun bruger rabarbersaften som smagstilsætning til is. Jeg har valgt at blende både saft og rabarber, så det hele kommer i. Det synes jeg giver en bedre smag af rabarber.

400 gr rabarber
1 dl vand
1 dl sukker
½ citron i skiver

2 æggeblommer
2 spsk sukker
2½ dl fløde

Kom rabarber i skiver, vand, sukker og citronskiver i en gryde og lade det hele koge i ca. 15 min. Fisk citron op og blend resten sammen til en jævn mos. Sæt til afkøling.

Pisk æggeblommer med sukker. Pisk fløden til let skum og vend det sammen med æggesnapsen. Vend rabarbermosen i og smag til, om der skal mere sukker eller citronsaft i.  Kom ismassen i en stor form og sæt i fryseren. Rør hver halve time, indtil det er som grød. Eller kom den i ispindeforme, så du får de lækreste pindeis.

Jeg kommer ismassen i ismaskinen og kører til det er som softice. Så kommer jeg det i isformene, sætter ispinde i og smider dem i fryseren.

Når rabarberisene er godt frosne, kan de overtrækkes med chokolade. Men de smager også fortræffelige uden chokoladen.

Mere inspiration

  • Flødeis med kokos
  • Blondies med hindbærsirup
  • Is med mascarpone og solbærsirup
  • Vaniljeis med chokolade og kaffe

Se mere indhold på bloggen

Chokolade Vinder

Rabarberkompot er sommermad

Burger med Gulerodsbrud

Boller i Karry med prikker

Portobellosvampe med asparges og pesto

Bagte Rødbeder med Brie

Raw Gulerodskage

Ris ala Mande med Kanelsvesker

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.