MADBLOG & LIVSSTIL

Rabarberis med lækker chokolade

Her nede i sønderjylland, har vi rigtig godt vejr nu. I dag har vi haft 25 grader og sol, så der har været gang i grillen men sandelig også i isene, som jeg lavede i weekenden af mine rabarber. De er dejlige syrlige med den søde chokolade rundt om.  Det begynder at svinde i min chokolade fra Callebaut, men vil ikke bestille ny portion før til efteråret. Men tror nu også der er nok til at overtrække en hel del is endnu. Der er lidt forskel på billederne, men nogle er fra skyggen og andre fra solen.

Der er nogen, der kun bruger rabarbersaften som smagstilsætning til is. Jeg har valgt at blende både saft og rabarber, så det hele kommer i. Det synes jeg giver en bedre smag af rabarber.

400 gr rabarber
1 dl vand
1 dl sukker
½ citron i skiver

2 æggeblommer
2 spsk sukker
2½ dl fløde

Kom rabarber i skiver, vand, sukker og citronskiver i en gryde og lade det hele koge i ca. 15 min. Fisk citron op og blend resten sammen til en jævn mos. Sæt til afkøling.

Pisk æggeblommer med sukker. Pisk fløden til let skum og vend det sammen med æggesnapsen. Vend rabarbermosen i og smag til, om der skal mere sukker eller citronsaft i.  Kom ismassen i en stor form og sæt i fryseren. Rør hver halve time, indtil det er som grød. Eller kom den i ispindeforme, så du får de lækreste pindeis.

Jeg kommer ismassen i ismaskinen og kører til det er som softice. Så kommer jeg det i isformene, sætter ispinde i og smider dem i fryseren.

Når rabarberisene er godt frosne, kan de overtrækkes med chokolade. Men de smager også fortræffelige uden chokoladen.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *