• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Sejfilet med ricotta

Sejfilet med ricotta

Udgivet: 14. apr. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Fisk er sundt, spækket med den gode og sunde fedtsyre, og heldigvis er vi ret glade for at spise fisk - bare der ikke er ben i.  Og spiser man fisk flere gange om ugen, mindsker man risikoen for hjerte-kar-sygdomme betydeligt. Fisk er også hurtig at tilberede, og når først ben og skind er væk, er der faktisk intet spild, men et reelt stykke kød.  Vi  er dog ikke så heldige, at vi har en fiskehandler i byen, så ofte bliver det til fisk fra frost. Men er man bare lidt bevidst om hvad man køber, kan man også få udmærkede frosne fisk. Ellers må vi tage turen over dæmningen til Rømø, hvor der er en fiskehandler.

Sejfilet med Ricotta (2 pers.) 
400 gr sejfilet
1 blomkål
250 gr ricotta ost
2 spsk ingefær/citron saft
1 dl ingefær/citronsaft
1 økologisk citron
3-4 tsk citronsalt fra Mariager

Del blomkålen ud i blomster og skær dem i skiver, som lægges i bunden af et ildfast fad.
Ovenpå lægges fileterne.
Rør ricotta sammen med ingefær/citronsaft (bruger du kun citron, så brug evt. lidt mindre) og salt.  Citronsaltet indeholder salt, citronskal, rosenpeber, citrongræs, citronpeber, løggranulat, ramsløg, citrontimian, hvidløgsgranulat og mynte.  Smag til, inden osten smøres ud over sejfileterne.
Skær citronen  i tyndeskiver, og læg dem ovenpå osten, og hæld lidt saft ved ved det hele. Ingefær og citronsaften kan udskiftes med hvidvin.

Bages ved 200 grader i ca. 20-30 min.

Serveres med en god salat og gerne nye danske kartofler, når den tid nu snart kommer.

 

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Se mere indhold på bloggen

Koldskålsgrød

3. juledag og lækker morgenmad

Kålroer med bløde løg

Stegte Asparges

Chokoladekage med chili

Forårstærte med kylling!

Iskold Blommesuppe

Okseinderlår med ostekurv, rodfrugter og kartoffelmos

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.