• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Tilbehør » Stegte rosenkål

Stegte rosenkål

Udgivet: 22. jan. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg tror aldrig jeg tidligere er stødt på Flower Sprouts, der er en forædlet rosenkål med lilla og mørkegrønne blade, og med form som en åben roset. Smagen minder om rosenkål, men er mildere og mere nøddeagtig.

Flower Sprouts er smuk at se på og smager fantastisk, og de er meget nemme at tilberede. Skyl dem og giv dem et hurtigt opkog, steg eller rist dem. Så er de klar til servering.

Jeg har valgt at stege dem sammen med rosenkål, men prøv også at komme dem i salaten.

[ingredients title="Stegte Rosenkål med Tangperler"]
2 personer

  • 300-400 g rosenkål
  • 200 gr Flower sprouts
  • 50 g hasselnødder (grofthakkede)
  • Æble Tangperler fra Tanghuset

Fjern de yderste blade fra rosenkålene og skær dem i kvarte.
Varm en pande med lidt smør op, og tilsæt rosenkål og grofthakkede hakkede hasselnødder, og lad det stege til rosenkålen er næsten mør. Tilsæt flower sprouts de sidste par minutter, så de lige bliver varmet igennem.
Smag til med salt og peber og anret med godt med Æble tangperler på toppen.

Æble Tangperlerne kan erstattes af et æble i tern, der steges sammen med rosenkål.

Kan du ikke finde Flower sprouts i butikkerne, kan de undværes, eller måske erstattes af sprødstegt bacon.
[/ingredients]

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Laks - Dild - Rygeost

Poppet Chokolade eller Chokoladet Pop

Kagen der matcher stuen

Så er det allerede 2017

Tærte med spejlæg

Løst og fast fra weekenden

Små påske pavlova

Chokolade og salt-karamel

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.