• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Gulerodskage med topping

Gulerodskage med topping

Udgivet: 28. jul. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Egentlig var denne her kage en Squashkage. I sæsonen, fik vi den ofte, og jeg husker min mor kom revne squash i fryseren, så vi også kunne få den uden for sæson, for den er bare så mega god!

Men efterhånden er den også blevet til en gulerodskage. Jeg har efterhånden fået den passet til efter min smag, så der er et  par små ændringer i forhold til min mors originale opskrift. Netop nu, hvor der er mange gulerødder, er kagen helt oplagt at bage.

Den er hurtig lavet, - det der tager længst tid, er når den skal bages, og så vente på at den bliver kold, så glasuren kan komme på.

I dag hvor det så blæser en del, og det er knap så hyggeligt at sidde på terrassen, kunne jeg fint få den bagt, og jeg er jo slet ikke i tvivl om, at den nok skal blive spist.

Gulerodskagen
4 æg
350 g brun farin
1 ½ dl rapsolie
300 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk vanilje
2 tsk stødt nellike
½ tsk salt
100 g hakkede hassselnødder ell. valnødder
350 g gulerødder, groftrevet

Hæld alt op i en skål, og rør godt rundt.
Kom dejen i en rund form, og bag den ved 180 gr. ca. 1 time (afhænger af formen, min skulle kun have 45 min). Mærk efter med en træpind, om den er nok. Hænger der dej ved pinden, skal den have lidt længere.

Glasur:
200 gr flødeost
150 gr. flormelis
50 gr. blødt smør
3 spsk citronsaft
½ vaniljestang (indmaden)

Alt røres sammen til en jævn creme og kommes ovenpå den kolde kage.

Smager også rigtig godt med flødeskumstopping istedet for.

Pynt med revet citronskal, hakkede nødder, maltjord eller sukkerglaserede revne gulerødder.

 

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Nørregades smørrebrød med Hønsesalat

Blomkålssalat i solen

Bounty med karamelcreme

Madplan uge 6

Øllebrød med flødeskum

Sommer-Risengrød med Jordbær

kold agurkesuppe

Kold Agurkesuppe

Agurketid og Agurkesalat

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.