Gulerodskage med topping

Gulerodskage med topping

Egentlig var denne her kage en Squashkage. I sæsonen, fik vi den ofte, og jeg husker min mor kom revne squash i fryseren, så vi også kunne få den uden for sæson, for den er bare så mega god!

DSC_0011

Men efterhånden er den også blevet til en gulerodskage. Jeg har efterhånden fået den passet til efter min smag, så der er et  par små ændringer i forhold til min mors originale opskrift. Netop nu, hvor der er mange gulerødder, er kagen helt oplagt at bage.

Den er hurtig lavet, – det der tager længst tid, er når den skal bages, og så vente på at den bliver kold, så glasuren kan komme på.

I dag hvor det så blæser en del, og det er knap så hyggeligt at sidde på terrassen, kunne jeg fint få den bagt, og jeg er jo slet ikke i tvivl om, at den nok skal blive spist.

gulerodskage-mixGulerodskagen
4 æg
350 g brun farin
1 1/2 dl rapsolie
300 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk vanilje
2 tsk stødt nellike
1/2 tsk salt
100 g hakkede hassselnødder ell. valnødder
350 g gulerødder, groftrevet

Hæld alt op i en skål, og rør godt rundt.
Kom dejen i en rund form, og bag den ved 180 gr. ca. 1 time (afhænger af formen, min skulle kun have 45 min). Mærk efter med en træpind, om den er nok. Hænger der dej ved pinden, skal den have lidt længere.

DSC_0005

DSC_0023Glasur:
200 gr flødeost
150 gr. flormelis
50 gr. blødt smør
3 spsk citronsaft
½ vaniljestang (indmaden)

Alt røres sammen til en jævn creme og kommes ovenpå den kolde kage.

Smager også rigtig godt med flødeskumstopping istedet for.

DSC_0020

Pynt med revet citronskal, hakkede nødder, maltjord eller sukkerglaserede revne gulerødder.

DSC_0013

DSC_0026

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*