• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Grill Mad » Perlerug med brombærsirup

Perlerug med brombærsirup

Udgivet: 18. jun. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Så kunne jeg ikke vente længere med at få gang i noget af det jeg købte i weekenden.

Jeg lavede en lækker salat med perlerug og brombær sirup/olie.

150 gr perlerug fra Skærtoft Mølle
3 dl vand
1 tsk smør

½ spidskål
1 stor gulerod
1 salatløg
ca. 5-6 små kartofler (kogte)
brombær olie med appelsin
brombær sirup med appelsin
frisk hakket persille
ramsløgsalt

Perlerugen skylles godt og koges med i ca 20 min med 3 dl vand og 1 tsk smør.

Imens kan spidskål, gulerod, kartofler og løg skæres i helt tynde skiver/tern.

Varm en lille smule smør på panden og vend grøntsagerne i. Lad dem svitse lidt, indtil smørret er væk. Tilsæt brombæreddike, ikke så meget, men lige så der er lidt på panden. Vend grøntsagerne godt rundt og tilsæt perlerugen.
Tilsæt persille og smag til med ramsløgsalt og brombær sirup.

Afkøles inden servering.

Kan serveres som selvstændig ret, eller som tilbehør til kød.

Jeg valgte det som tilbehør til en svinemørbrad, der blev marineret i lidt olie blandet med paprika, salt og peber. Og som fik et godt drys af  Thai lemon krydderiet fra Karlson. der er lemongræs, citron, tranebær og nødder i. Et super lækkert krydderi, som giver en god skorpe på kødet.
Mørbraden kom ind i ovnen ½ time, og så var den klar - men ville have været helt perfekt på grillen. Men det tillod vejret ikke lige i dag.

Mere inspiration

  • Tomater på grillen
  • Portobellosvampe med asparges og pesto
  • Lav mad på grill
    Grilltips og Grillburger
  • Kartoffelsalat og rødvin

Se mere indhold på bloggen

Knasende Snebolde

Islandsk skyrkage

Portobellosvampe med asparges og pesto

et billede med kiksekage uden palmin

Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Franske Toppe

Hjemmelavet burger

Banankage

olivenolie

Drømmen om Kreta

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.