Så kunne jeg ikke vente længere med at få gang i noget af det jeg købte i weekenden.
Jeg lavede en lækker salat med perlerug og brombær sirup/olie.
150 gr perlerug fra Skærtoft Mølle
3 dl vand
1 tsk smør
½ spidskål
1 stor gulerod
1 salatløg
ca. 5-6 små kartofler (kogte)
brombær olie med appelsin
brombær sirup med appelsin
frisk hakket persille
ramsløgsalt
Perlerugen skylles godt og koges med i ca 20 min med 3 dl vand og 1 tsk smør.
Imens kan spidskål, gulerod, kartofler og løg skæres i helt tynde skiver/tern.
Varm en lille smule smør på panden og vend grøntsagerne i. Lad dem svitse lidt, indtil smørret er væk. Tilsæt brombæreddike, ikke så meget, men lige så der er lidt på panden. Vend grøntsagerne godt rundt og tilsæt perlerugen.
Tilsæt persille og smag til med ramsløgsalt og brombær sirup.
Afkøles inden servering.
Kan serveres som selvstændig ret, eller som tilbehør til kød.
Jeg valgte det som tilbehør til en svinemørbrad, der blev marineret i lidt olie blandet med paprika, salt og peber. Og som fik et godt drys af Thai lemon krydderiet fra Karlson. der er lemongræs, citron, tranebær og nødder i. Et super lækkert krydderi, som giver en god skorpe på kødet.
Mørbraden kom ind i ovnen ½ time, og så var den klar - men ville have været helt perfekt på grillen. Men det tillod vejret ikke lige i dag.
Skriv din kommentar her