MADBLOG & LIVSSTIL

Endelig morgenmad - men hvilken?

taerter-telt-regn-festival-small(Sponsoreret indlæg, men mine egne meninger)
Efter en "god" nats søvn, skal der mad til.
Der er mange morgenmadstilbud, og også mange rigtig gode og spændende. Jeg kan ikke nævne dem alle, men alt efter hvor man "bor", vælger man nok den der ligger nærmest.
Det plejer vi også at gøre, og da vi også i år har Hotelt på Skanderborghus, glædede vi os allerede  i aftes, til at skulle ned til Palle  i den  lille Café Chaos (Skanderborg Amatørteater), og have vores kaffe, rundstykke og en lille en, serveret med sjov og godt humør.
Sidste år blev man nemlig mødt med dette og lignende søde smil hver morgen.

Der er sket en del ændringer i bøgeskoven i år, og en af dem, er at PigMe og Baconbaren er flyttet ned til badeanstalten, og nu ligger lige over for Café Chaos. Det var da hyggeligt og også fint at samle det der, - men desværre havde "vores" derved café fået pålagt, ikke at sælge morgenmad, fordi Baconbaren solgte deres! Vi glippede med øjnene og viftede med ørerne, men det var rigtigt. Den største vandt, og det er da SMUKT!

morgenmads-hygge
I den anden ende af Skanderborghus, lå der så et andet morgenmadstilbud. Et rigtig hyggeligt sted med udsigt over søen og telt med bar og sofaer,  hvor man kan hygge med morgenkaffen eller en drink. Af en eller anden grund, var ØKO-mærket  klippet af opslagene senere på ugen.  Vel nok fordi, den rent faktisk ikke var helt økologisk.

oko-morgenmad
Det lød som en god morgenmad, så den blev valgt. Desværre var bollerne tørre, og er man ikke lige til nutella, bliver det lidt trist. En pakke marmelade eller et stykke pålæg ville have været dejligt, måske istedet for 2 pakker smør. Osten havde jo ikke den store smag,. Men skønt med mælkeprodukter, det var populært. Og frugt er også dejligt. Der var lang kø i dag den første dag, men dagen efter var der allerede mindre kø. Gik folk mon i Baconbaren istedet for - eller var der mange der tog turen til Skanderborg by hver morgen?

morgenmadsko-torsd3ag
Torsdag vil jeg prøve Baconbaren. Der er ingen kaffe med i den morgenmad, men det kan heldigvis købes  i Café Chaos. Solen skinner og det er allerede varmt, - måske det heller ikke er helt så tidlig morgen længere -, og folk hygger ved bordene.

godmorgen-pigme-morgenmad
"Ahhh - så er vi mætte og klar til en ny dag, med musik og SMUKKE oplevelser..."

pigme-danishCrown
Jeg blev lidt skuffet, men andre syntes rigtig godt om maden. Bakken indeholdt lille spejlæg, syltede rødløg, kaftofler, hjemmelavet ketchup/chutney, brunchpølser, tomater og bacon. Baconen kunne være stegt lidt mere, det var lidt blødt- spejlægget var tilgengæld lige rigeligt stegt, så blommen var hård. Jeg savnede baked beans som var med tidligere. Men vi kommer ikke uden om, at kartofler og lidt bacon er en god start på dagen (for dem der kan lide det). Og der var mange mennesker hver morgen, så mon ikke det var populært alligevel 🙂

PigMe-morgenmad-baconbar

agurkespiser
Har man lyst, kan man tage turen til Sherwood, hvor der er andre morgenmadstilbud. Så der er ingen undskyldning for ikke at få noget i maven, og i det store og hele, er der et rimeligt udvalg. Selv Champagne brunch kan man få på en festival  🙂

kirsebaer-morgenmad
"Vil du se, hvordan man spiser et kirsebær?" - ja selvfølgelig, og det måtte jeg da helt bestemt også fotografere. Tak for hyggeligt selskab til de to ungersvende.