MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg fik en skør idé en dag, da jeg fandt en pakke hakket hvidkål, som var blevet væk i fryseren. Kan man mon bage en kage med hvidkål, eller vil den smage af sure tæer? Det måtte absolut komme an på en prøve, og mens duften af hvidkål spredte sig i køkkenet da jeg bagte den, var jeg meget i tvivl om den kunne spises. Men det kunne og kan den! Jens er faktisk ret vild med den, jeg kan smage hvidkålen. Måske kan jeg smage det, fordi jeg ved det. Jeg ved det ikke.

hvidkaal-kage-05
3 æg
1 1/2 dl olie
400 g brun farin
250 g mel
300 g finthakket kogt hvidkål
1 dl. hvidtøl
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
1/2 tsk salt
100 gr grofthakket chokolade

Kom alle ingredienser i en skål og rør godt rundt så det er blandet. Kom dejen i en smurt form og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min, eller til den er gennembagt.

Lad kagen køle helt af, inden der skæres af den. Drys den gerne med flormelis inden servering. Det er en saftig og skøn krydret kage.

hvidkaal-kage-02Den ser da lækker ud ikk?

3 reaktioner

  1. Umm det lyder dejligt. De fine rabarber giver masser af “sommer-smag”.

    Fortsat god påske!

    Hilsen Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter