• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Kager

Krydret kage med Hvidkål

Udgivet: 17. feb. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg fik en skør idé en dag, da jeg fandt en pakke hakket hvidkål, som var blevet væk i fryseren. Kan man mon bage en kage med hvidkål, eller vil den smage af sure tæer? Det måtte absolut komme an på en prøve, og mens duften af hvidkål spredte sig i køkkenet da jeg bagte den, var jeg meget i tvivl om den kunne spises. Men det kunne og kan den! Jens er faktisk ret vild med den, jeg kan smage hvidkålen. Måske kan jeg smage det, fordi jeg ved det. Jeg ved det ikke.

3 æg
1 ½ dl olie
400 g brun farin
250 g mel
300 g finthakket kogt hvidkål
1 dl. hvidtøl
1 ½ tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
½ tsk salt
100 gr grofthakket chokolade

Kom alle ingredienser i en skål og rør godt rundt så det er blandet. Kom dejen i en smurt form og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min, eller til den er gennembagt.

Lad kagen køle helt af, inden der skæres af den. Drys den gerne med flormelis inden servering. Det er en saftig og skøn krydret kage.

Den ser da lækker ud ikk?

Mere inspiration

  • blomme galette
    Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Se mere indhold på bloggen

Miras Aspargeshottere

Finskbrød med bygmel

Lun Kartoffelsalat med prikker

et billede med frikadeller

Frikadeller - opskrift på gammeldags deller

Torsk i ovn med krydderurter

Æblesmør i glas

Æblesmør

hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Tirsdag og hverdag igen

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Andrea hjorth

    december 14, 2020 at 5:28 pm

    Hvor mange er den kage til?

    Svar
  2. Ellen

    april 15, 2017 at 7:38 pm

    Umm det lyder dejligt. De fine rabarber giver masser af "sommer-smag".

    Fortsat god påske!

    Hilsen Ellen

    Svar
  3. inger jensen

    april 15, 2017 at 7:28 pm

    Jeg vil lige prøve Tuc Kage med Rabarber.

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.