Jeg tror nok, at jeg gik lidt amok i æbler i dag. Så alt fik lige lidt æblesmag.
Rødbede Coleslaw
- 300 g rødbeder
- 50 gr tranebær (tørrede)
- 50 g brun farin
- ½ spsk vand
- ½ spsk olivenolie
- ½ spsk hindbæreddike
- ½tsk dijonsennep
- ½ tsk friskrevet ingefær
Rødbederne rives fint, æblet skæres i tern og det vendes sammen med tranebær.
Smelt brun farin i en gryde ved svag varme, tilsæt vand. Tag gryden af varmen. Rør en dressing af olie, eddike, sennep og frisk ingefær. Hæld dressingen over rødbederne og vend sukkerlage i.
Skal trække i køleskabet, gerne i et par timer.
Farsbrød
- 500 gr. svinefars af grise der har boltret sig udenfor
- Lidt rasp af gammelt brød
- 1 smukt Æg med gul blomme
- 1 lille revet løg
- Salt og peber
Æltes godt sammen, og bredes fladt ud i en form.
- 1 rødløg
- ½ peberfrugt
- Æblesmør
- Økologisk pølse i skiver
Løg og peberfrugt skæres i små tern og fordeles på farsen, som foldes sammen til en pølse omkring fyldet.
Farsbrødet smørres med æblesmør og dækkes med pølseskiverne. Jeg ville ha brugt bacon, men havde glemt at købe det.
Der kommes en anelse vand i fadet med farsbrødet.
Sættes i ovnen i 45 min.
Kartofler
Skrub kartofler, tør dem godt og halver dem. Vend kartoflerne i olie og fordel dem i et fad. Drys med rosmarin og groft salt og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Æblesovs
3 store æbler koges til mos
blandes med en god klat æblesmør, til smagen passer dig.
Velbekomme!
Helle Jording
Tak for mange gode opskrifter. Bruger dem flittigt. Vil lave farsbrød til mine gæster, men ved ikke, hvad æblesmør er. Vil du maile mig din opskrift?