Flæskesteg med fyld

Flæskesteg med fyld

I dag har vi både været ude og kigge og købe lidt gave til en begivenhed vi skal til om 14 dage, og været i haven.
Jeg kan ikke fortælle hvad vi har købt, men jeg fortæller gerne, at det er navngivningsfest for vores lille barnebarn, og samtidig skal hendes forældre (vores søn og svigerdatter) giftes på Aarhus Rådhus. Og jeg skal være vidne sammen med brudens far. Det er jeg nu lidt stolt af, og jeg glæder rigtig meget. Og vi er da også mega glade for, at de unge mennesker har valgt at sige ja til hinanden. Vi har allerede en fantastisk dejlig søn og nu også en lige så sød og dejlig svigerdatter. Vi glæder os til en super dejlig dag sammen med både Gry, brudepar og begges familie.
Men der er stadig 14 dage til, og jeg skal jo også lige til frisøren og have negle ordnet. Tøjet har vi begge klar, og nu også gaverne.

Kan du dufte og fornemme den sprøde og overlækre svær?

Lørdag må der gerne komme lidt ekstra på bordet til aftensmad. Efter en skøn forårsdag, med masser af sol, så vi har kunnet sidde udenfor i haven, havde vi ikke lyst til tung mad. Men planen var, at vi skulle have flæskesteg med sprød svær. Så i stedet for den traditionelle med sovs og rødkål, lavede jeg én fyldt med krydderurter og mandler og med nye kartofler og salat til. Og sovs.

Flæskesteg


4 personer

  • ca.1500 gr svinekam med svær
  • 75 gr mandler
  • 75 gr  persille, citrontimian, citronmelisse, purløg eller hvad du ellers har af krydderurter
  • skallen af en øko lime
  • 1 spsk citronsalt eller 1 tsk alm. salt
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • en lille porre
  • 1 dl fløde
  • evt. kulør
  • salt og peber

Tjek om flæskesværen er skåret som den skal. Den må endelig ikke være skåret ned i kødet, så får du blød flæskesvær.
I en blender kommer du mandler, krydderurter og salt og blender til det er helt fint.

Skær sværen løs fra kødet (det går faktisk løs af sig selv) og tip det ud til siden. Skær et snit ned i gennem stegen og fold ud. Fyld nu krydderurteblandingen på stegen og luk den igen. Løg sværen oven på. Du kan også stille flæskestegen på højkant, skære lidt i den og lave et hul hele vejen igennem, som du kan fylde.
Jeg snød for at snørre stegen lidt sammen da sværen var kommet på, med det resultat at stegen åbnede sig. Så husk at snørre stegen, bare lidt, for at holde på formen.
Drys sværen med salt, og gnid det lidt ind i sværen.

Jeg kunne jo næsten se, at den ville åbne sig og at der mangler lidt hold på det hele.

I en bradepande kommer du rengjorte persillerod, gulerødder og porrer i mindre stykker. Hæld 3 dl vand ved og læg flæskestegen med sværen ned i vandet.

Kom i en 110 grader varm ovn i 30 min.

Vend flæskestegn, så sværen kommer opad, og steg videre i 3 – 3½ time. Hæld væden fra, så du kan lave sovsen og lad stegen få yderlige en ½ time, men nu ved 225 gr.

Kog væden fra stegen op med fløde og smag til med salt og peber. Er den for tynd kan du jævne den lidt.

Er sværen ikke sprød, giver du den lidt længere, men jeg er næsten sikker på, at den er som den skal være.

Skær stegen ud i fine skiver og servér med sovs, nye kartofler og en god salat.

En rigtig forårs- / sommersteg. TIl sommer vil jeg nok servere en salat med “mormor”dressing til.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*