Indbagte Pærer

Indbagte Pærer

Selvom salat er dejlig og smager godt, skal der også være lidt sødt en gang imellem. Og så bilder jeg mig selv ind, at det ikke er så slemt at spise kage, når bare der er lidt frugt i. Og i disse her kager, er der meget frugt i, og de er ret gode, især hvis de serveres med lidt flødeskum, creme fraiche eller en god vanilje- eller karamelis.

Har du æbler, kan opskriften nemt laves med æbler i stedet for.

Dejen er svøbt om de halve pærer og klar til en tur i ovnen.

Indbagte Pærer


Ca. 14 – 16 kager, alt efter pærernes størrelse.

  • ca 7 – 8 pærer, gerne med stilk
  • 1/2 vaniljestang
  • 70 g flormelis
  • 125 g blødt smør
  • 250 g hvedemel
  • 1 æg
  • sammenpisket æg til pensling og perlesukker til drys

Del vaniljestangen og skrab kernerne ud. Bland kernerne med flormelis.
Kom flormelis, smør og mel i en skål og bland det sammen så det ligner revet ost, og saml hurtigt dejen til den fast blød dej med ægget.
Læg dejen på køl i ½ time.

Imens skrælles pærerne, halveres og kernehus fjernes. Er der stilke på pærerne ser det flot ud at bevare dem.

Rul tærtedejen tyndt ud, men ikke tyndere end du kan løfte dejen uden den går i stykker. Læ pærerne med den buede side opad og læg dejen over. Tryk den godt ned om pæren og skær kanten ren. Nu er hele den buede side af pærerne beklædt med dej.
Læg dem på en bageplade og pensl med sammenpiske æg og drys med perlesukker.

Bages ved 200 grader i ca. 30 min, eller til de begynder at blive lysebrune.

Lad pærerne afkøle lidt, inden de serveres med en kugle af din bedste hjemmelavde vaniljeis og et lidt karamelsovs/sirup over.

Lækker både til en kop kaffe og som dessert.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*