• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Så skal der kage til! - Pæretærte.

Så skal der kage til! - Pæretærte.

Udgivet: 1. sep. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Så skriver jeg indlæg nr. 250, og skal  fejres med en lækker Pæretærte.
Bloggen startede i oktober 2011, så der er blevet skrevet gennemsnitlig 25 indlæg pr. måned. Det er da helt godt.

Men det stopper ikke her, jeg fortsætter med mange indlæg endnu, og i dag skal det være med en Pæretærte, hvor jeg kan få brugt de pærer, som har fået lov til at blive lidt for modne. Smuldredejen eller crumblen, er en jeg også bruger til andre former for tærter. Pærerne prøver jeg at vende i karamel og give en sjat lakrids, efter en idé jeg har set hos LoneLandmand.

Pæretærte
150 gr smør, usaltet
200 gr hvedemel
50 gr rørsukker
50 gr chokolade, revet eller i små tern
50 gr hakkede nødder

4-5 pærer
100 gr sukker
25 gr smør

smør til at smøre formen med
1 tsk lakridssirup

Alle dele til dejen blandes sammen så det ligner revet ost.

En form smøres rigtig godt, og sirup hældes tyndt ud over i et tilfældigt mønster. Bare sådan et par striber.

Skræl og del pærerne i skiver, så de er klar til at komme på panden, når karamellen er smeltet. På en pande smeltes smør og sukker, indtil det ligner karamel. Gå ikke fra det!
Vend pærerne godt rundt i karamellen, og kom dem op i fadet. Tag pærerne op med en hulske, så du ikke får alt for meget væde med. Det er meningen at pærerne skal være lidt karamelliseret, men ikke svømme rundt i det i bageformen.

Kom kagen i ovnen ved 200 gr. i ca 25 min.

Serveres med koldt flødeskum eller creme fraiche. En god flødeis er også rigtig god til.

 

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Økologiske spegepølser fra Højer

Aarhus

æblemuffins og efterår

Æblemuffins du lige trænger til

Baileys Brownies med Ost.

Lørdagshygge med majskolber

Sprøde Rødbeder og Gulerødder.

Kardemomme og kylling

Små Jule-kiksekager

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    september 02, 2012 at 3:52 pm

    Hejsa.
    Det lyder da godt, du vil heller ikke fortryde, den er lækker. Men pas på, at du ikke får for meget karamel med pærerne op. De skal bare trække det de kan, og så tages op. Jeg har lige rettet det i opskriften også.

    Isen er hjemmelavet efter denne her opskrift , men ellers er en is fra Vebbestrup noget af det bedste man kan få. Men har du en anden favorit flødeis, vil den også være perfekt til.

    Held og lykke med kagen.

    Hilsen Ellen

    Svar
  2. Kristoffer Føns

    september 02, 2012 at 9:10 am

    Hej Jensen,

    Det ser super lækkert ud og jeg har printet indlægget, så jeg er klar til at gøre dig kunsten efter, når jeg tirsdag får gæster.

    I forhold til isen (selvom det selvsagt er en biting), hvilken flødeis vil du anbefale?

    Mvh Kristoffer

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.