Så skal der kage til! – Pæretærte.

Så skriver jeg indlæg nr. 250, og skal  fejres med en lækker Pæretærte.
Bloggen startede i oktober 2011, så der er blevet skrevet gennemsnitlig 25 indlæg pr. måned. Det er da helt godt.

Men det stopper ikke her, jeg fortsætter med mange indlæg endnu, og i dag skal det være med en Pæretærte, hvor jeg kan få brugt de pærer, som har fået lov til at blive lidt for modne. Smuldredejen eller crumblen, er en jeg også bruger til andre former for tærter. Pærerne prøver jeg at vende i karamel og give en sjat lakrids, efter en idé jeg har set hos LoneLandmand.

Pæretærte
150 gr smør, usaltet
200 gr hvedemel
50 gr rørsukker
50 gr chokolade, revet eller i små tern
50 gr hakkede nødder

4-5 pærer
100 gr sukker
25 gr smør

smør til at smøre formen med
1 tsk lakridssirup

Alle dele til dejen blandes sammen så det ligner revet ost.

En form smøres rigtig godt, og sirup hældes tyndt ud over i et tilfældigt mønster. Bare sådan et par striber.

Skræl og del pærerne i skiver, så de er klar til at komme på panden, når karamellen er smeltet. På en pande smeltes smør og sukker, indtil det ligner karamel. Gå ikke fra det!
Vend pærerne godt rundt i karamellen, og kom dem op i fadet. Tag pærerne op med en hulske, så du ikke får alt for meget væde med. Det er meningen at pærerne skal være lidt karamelliseret, men ikke svømme rundt i det i bageformen.

Kom kagen i ovnen ved 200 gr. i ca 25 min.

Serveres med koldt flødeskum eller creme fraiche. En god flødeis er også rigtig god til.

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*