Så skriver jeg indlæg nr. 250, og skal fejres med en lækker Pæretærte.
Bloggen startede i oktober 2011, så der er blevet skrevet gennemsnitlig 25 indlæg pr. måned. Det er da helt godt.
Men det stopper ikke her, jeg fortsætter med mange indlæg endnu, og i dag skal det være med en Pæretærte, hvor jeg kan få brugt de pærer, som har fået lov til at blive lidt for modne. Smuldredejen eller crumblen, er en jeg også bruger til andre former for tærter. Pærerne prøver jeg at vende i karamel og give en sjat lakrids, efter en idé jeg har set hos LoneLandmand.
Pæretærte
150 gr smør, usaltet
200 gr hvedemel
50 gr rørsukker
50 gr chokolade, revet eller i små tern
50 gr hakkede nødder
4-5 pærer
100 gr sukker
25 gr smør
smør til at smøre formen med
1 tsk lakridssirup
Alle dele til dejen blandes sammen så det ligner revet ost.
En form smøres rigtig godt, og sirup hældes tyndt ud over i et tilfældigt mønster. Bare sådan et par striber.
Skræl og del pærerne i skiver, så de er klar til at komme på panden, når karamellen er smeltet. På en pande smeltes smør og sukker, indtil det ligner karamel. Gå ikke fra det!
Vend pærerne godt rundt i karamellen, og kom dem op i fadet. Tag pærerne op med en hulske, så du ikke får alt for meget væde med. Det er meningen at pærerne skal være lidt karamelliseret, men ikke svømme rundt i det i bageformen.
Kom kagen i ovnen ved 200 gr. i ca 25 min.
Serveres med koldt flødeskum eller creme fraiche. En god flødeis er også rigtig god til.
Ellen
Hejsa.
Det lyder da godt, du vil heller ikke fortryde, den er lækker. Men pas på, at du ikke får for meget karamel med pærerne op. De skal bare trække det de kan, og så tages op. Jeg har lige rettet det i opskriften også.
Isen er hjemmelavet efter denne her opskrift , men ellers er en is fra Vebbestrup noget af det bedste man kan få. Men har du en anden favorit flødeis, vil den også være perfekt til.
Held og lykke med kagen.
Hilsen Ellen
Kristoffer Føns
Hej Jensen,
Det ser super lækkert ud og jeg har printet indlægget, så jeg er klar til at gøre dig kunsten efter, når jeg tirsdag får gæster.
I forhold til isen (selvom det selvsagt er en biting), hvilken flødeis vil du anbefale?
Mvh Kristoffer