For at gøre kransekagestykkerne lidt mere spændende, valgte jeg at lave dem noget ala Macaroons. Og det blev faktisk så godt, at det ikke er sidste gang jeg skal prøve det. Der skal eksperimenteres med noget citron i og måske en julet udgave.
Kransekage
250 gr. marcipan
1-2 æggehvide
100 gr. flormelis
Ælt marcipanen -med hånden eller røremaskine -, med flormelis og æggehvide (æggehviden skal ikke piskes inden). Massen skal være blød, men ikke flydende.
Lav 28 ens kugler af massen og tryk dem lidt flade. Bag kransekagerne ved 200 grader i ca. 12-15 min. De skal være let lysebrune.
Afkøl kagerne mens smørcreme laves.
Hindbærsmørcreme
50 g smør
150 g flormelis
½ tsk vaniljeekstrakt
Frysetørret hindbær
Pisk alle dele sammen til en luftig creme. Læg kagerne sammen 2 og 2 med lidt creme imellem.
Smelt 100 gr mørk chokolade over vandbad, og dyp kransekagerne i chokoladen. Pynt med frysetørret hindbær.
Skriv din kommentar her