Kransekage Macarones med røde hindbær

Kransekage-Macaroons

For at gøre kransekagestykkerne lidt mere spændende, valgte jeg at lave dem noget ala Macaroons. Og det blev faktisk så godt, at det ikke er sidste gang jeg skal prøve det. Der skal eksperimenteres med noget citron i og måske en julet udgave.

kransekage-macaroons-1

kransekage-macaroons-2Kransekage
250 gr. marcipan
1-2 æggehvide
100 gr. flormelis

Ælt marcipanen -med hånden eller røremaskine -, med flormelis og æggehvide (æggehviden skal ikke piskes inden). Massen skal være blød, men ikke flydende.
Lav 28 ens kugler af massen og tryk dem lidt flade. Bag kransekagerne ved 200 grader i ca. 12-15 min. De skal være let lysebrune.

Afkøl kagerne mens smørcreme laves.

kransekage-macaroons

Hindbærsmørcreme
50 g smør
150 g flormelis
½ tsk vaniljeekstrakt
Frysetørret hindbær

Pisk alle dele sammen til en luftig creme. Læg kagerne sammen 2 og 2 med lidt creme imellem.
Smelt 100 gr mørk chokolade over vandbad, og dyp kransekagerne i chokoladen. Pynt med frysetørret hindbær.

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*