MADBLOG & LIVSSTIL

Studentertid og studenterbrød

Selvom det er en del år siden vi har haft en student i huset, kan jeg vel godt lave studenterbrød. Det synes Jens i hvertfald, han er helt vild med dem.  Jeg synes de er for søde. Men det er da en god måde at få brugt kageresterne på,  som jeg har gemt i fryseren.

Det er faktisk en dejlig og livsbekræftende tid når studenterne springer ud. De er så glade og klar til at indtage hele verdenen. Og lige for tiden, tuder og hyler det i byerne, når busser, helstevogne eller lastbiler kommer rundt med de glade unge mennesker.
Stort tillykke til dem alle!

Egentlig er det slet ikke noget nyt i denne opskrift. For jeg har før lavet både mørdejsbunden og romkugler. Denne gang er de blot sat sammen til en kage.

Mørdejen kan du finde opskriften på her. Den rulles ud til en cirkel eller firkant, som du nu vil have. Prikkes godt inden den kommes i en 200 grader varm ovn, og bages til den er sprød og let lysebrun. Afkøles helt inden kagemassen kommes på.

Romkugler gik jeg ud fra denne opskrift. Æblesirup blev udskiftet med gransirup, hindbærmarmelade med solbærmarmelade og så lavede jeg det hele på slump, så den ikke blev for løs. Start med at smuldre kageresterne som du nu har. Kom så marmelade, rom (romessens) og sirup i, lidt ad gangen. Rør god imellem hver gang, så du kan fornemme når massen er som den skal være.

Når bunden er kold, smøres et lag marmelade ud over og ovenpå trykkes romkuglemassen ud. Det er nemmest, når man laver det i en form med kanter, så man rigtig kan trykke det ud og sammen. Lad den stå koldt, gerne til dagen efter.

Pynt med glasur (det er meget sødt) eller pensl med smeltet chokolade.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *