Brunkager med valnød

Brunkager med valnød

Den kom ganske langsomt, lidt før end den plejer, men nu er den krøbet ind under huden på mig. JULEN!

Jeg har ellers altid ment., at jeg ikke ville starte på jul før 1. december. Men så fik den også fuld skrue. Ikke på “Gertrud Sand” måden, men med hygge, julemusik, bagning og lidt diskret julepynt.

Og så på en elller anden måde, er jeg allerede startet nu, en uge før december. Sådan lidt i det små med lidt pynt, stearinlys og bagning. I dag dufter hele huset af brunkager. For jeg har bagt de mest sprøde brunkager med en valnød på toppen, som jeg nogensiden har fået. Smagen er også helt i top, så jeg tror de er væk ret hurtigt, men så må jeg bage igen. De er heldigvis ret nemme.
Jeg har taget udgangspunkt i Blomsterbergs peberkager.

Brunkager med Valnød

  • 125 gr blødt smør
  • 100 gr rørsukker eller farin
  • 1 æg
  • 2 spsk mørk sirup
  • 160 gr hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk ingefær, stødt
  • 1 tsk kardemomme, stødt
  • 1 tsk kanel, stødt
  • ½ tsk nelliker, stødt
  • 1knivspids hvid peber, stødt.
  • valnødder og flormelis til pynt

Pisk det bløde smør godt med sukkeret inden ægget tilsættes. Pisk også ægget godt ind i smør/sukker blandingen.
Bland alle krydderier i melet og hæld det i sammen med sirup. Pisk dejen sammen.

Kom den færdige dej op i en sprøjte med glat tyl, og sprøjt kager ud på bagepapir (ca. 2 cm i diameter). Husk at sætte dem med lidt afstand, for de flyder lidt ud under bagning.

Kom en ½ valnød på hver, og bag kagerne ved 180 grader øverst i ovnen i ca. 15 min.

Når brunkagerne er helt kolde, kan de drysses med lidt flormelis. Det ser flot ud og smager nisse-godt.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*