• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter » Kødretter

Spidskålspakker

Udgivet: 30. jun. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Spidskål (sommerkål) har et ret løst og let bladhoved og så er det elipseformet.
Den minder om hvidkål, men smagen er mildere. Spidskålen er god som stuvet til frikadeller, men også meget lækker let kogt. For at bevare den dejlige smag, har jeg valgt at bruge bladene som "indpakning" af en mørbradpakke, og tilsat lidt krydderier, forårsløg og peberfrugt, er det en rigtig dejlig sommerspise.

1 svinemørbrad
6 store blade fra spidskålen
1 peberfrugt
6-8 forårsløg
salt, peber
3 dl cremefraiche
citronsalt

Kog spidskålbladene 5 min, så de er let bløde og kan bøjes. Mærk på dem, så de ikke får for meget. De skal stadig være med "knæk". Lad dem afdryppe og køle lidt af.

Skær den afpudsede mørbrad i 6 gode stykker og bank dem let, så de er som fine bøffer. Brun dem på alle sider i lidt smør, så de har fået en pæn farve.

Læg en mørbradbøf på hver spidskålsblad. Krydr med salt og peber, og kom tynde skiver peberfrugt og forårsløg i små stykker ovenpå. Det er bare rigtig flotte og intense farver.

Pak hver enkelt pakke godt sammen, og læg dem i et ildfast fad. Ovenpå hver pakke kommes en skefuld creme fraiche, som får et drys citronsalt, inden det hele kommes i en 200 grader varm ovn i ca. 20-30 min.

Server spidskålspakkerne med nye kartofler og en tomatsalsa.

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Spidskål med bacon og rejer

Så skal der kage til! - Pæretærte.

Madplan uge 19

Så skriver vi 2015

Hollandaisesauce med Trøffel

Rødbede Coleslaw

hel kylling i ovn med tilbehør

Hel kylling i ovn med tilbehør

Godmorgen Skanderborg! - 2012

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.