MADBLOG & LIVSSTIL

DSC_0002Spidskål (sommerkål) har et ret løst og let bladhoved og så er det elipseformet.
Den minder om hvidkål, men smagen er mildere. Spidskålen er god som stuvet til frikadeller, men også meget lækker let kogt. For at bevare den dejlige smag, har jeg valgt at bruge bladene som “indpakning” af en mørbradpakke, og tilsat lidt krydderier, forårsløg og peberfrugt, er det en rigtig dejlig sommerspise.

1

101 svinemørbrad
6 store blade fra spidskålen
1 peberfrugt
6-8 forårsløg
salt, peber
3 dl cremefraiche
citronsalt

Kog spidskålbladene 5 min, så de er let bløde og kan bøjes. Mærk på dem, så de ikke får for meget. De skal stadig være med “knæk”. Lad dem afdryppe og køle lidt af.

Skær den afpudsede mørbrad i 6 gode stykker og bank dem let, så de er som fine bøffer. Brun dem på alle sider i lidt smør, så de har fået en pæn farve.

2

Læg en mørbradbøf på hver spidskålsblad. Krydr med salt og peber, og kom tynde skiver peberfrugt og forårsløg i små stykker ovenpå. Det er bare rigtig flotte og intense farver.

3

Pak hver enkelt pakke godt sammen, og læg dem i et ildfast fad. Ovenpå hver pakke kommes en skefuld creme fraiche, som får et drys citronsalt, inden det hele kommes i en 200 grader varm ovn i ca. 20-30 min.

4

6

Server spidskålspakkerne med nye kartofler og en tomatsalsa.

9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter