Jeg har været så heldig, at få lov til at indtage Ellens fine blog med et gæsteindlæg.

Jeg bevæger mig mest i det søde køkken, og vil derfor dele en nem og lækker opskrift på cheesecake med jer. Men først må jeg hellere lige starte med at fortælle lidt om hvem jeg er, og hvad jeg går og laver.

Mit navn er Gitte, og jeg står bag bloggen “Frøken Fryd“, hvor jeg deler kageopskrifter og inspiration til temafester. På min blog kan man finde kreative DIY’s til oppyntningen, og opskrifter på lækre kager, desserter og drinks der passer til de forskellige temaer. Omdrejningspunktet på min blog, er min fine lille veterancampingvogn, som bliver pyntet op til fest. Udover bloggen, kører jeg også rundt til fester og events med min lille campingvogn, hvor jeg serverer is, kage og candyfloss.

Ideen til Frøken Fryd opstod, da jeg var på barsel med min søn, og jeg havde masser af tid til at gå og tænke over hvad jeg ville med mit arbejdsliv. Jeg har altid været lidt af en nostalgiker og er især vild med gamle køretøjer. Samtidig elsker jeg at bage lækre og fine kager. Jeg kom på ideen om at kombinere de to interesser, hvilket har resulteret i min lille “rullende café”.

Og nu til opskriften – jeg er vild med cheesecake! Hvis jeg skulle vælge én yndlingskage, så ville det helt afgjort være cheesecake. Den lækre sprøde bund, den sød/syrlige ostecreme og lidt sødt på toppen – så lækkert!

Cheesecake kan laves i et væld af variationer, og denne udgave er med brombær. Der står august i kalenderen, og det er brombærsæson. Jeg ynder at bruge årstidens råvarer, når jeg er i køkkenet. Brombær er at finde mange steder, så det er bare om at tage afsted på jagt i naturens eget spisekammer. De lækre sød-syrlige bær kan plukkes fra august til oktober.
Jeg har lavet disse cheesecakes i små glas, hvilket er super nemt og hurtigt – man behøver ikke bruge husblas. Det er en fin lille dessert, og hvis man skal på tur, eller hvis man skal medbringe en dessert, er de nemme at have med

[ingredients title=”Cheesecake med brombær”]
4 glas

 • 100 g digestive kiks
 • 50 g smør
 • 200 g flødeost
 • 1 dl creme fraiche 18%
 • 5 spsk flormelis
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 3 spsk limesaft
 • 2 dl piskefløde
 • 200 g brombær
 • 2 spsk vand
 • 2 spsk sukker

Blend kiksene eller knus dem i en frysepose.
Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste digestive kiks. Fordel det i bunden af glassene og pres det let sammen.
Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljesukker og limesaft sammen i en skål.
Pisk fløden til skum, og vend det i.
Fordel ostecremen i glassene, brug evt. en sprøjtepose. Stil dem på køl til de skal serveres.
Kom brombærrene i en gryde med vand og sukker, og kog det sammen til bærrene er kogt ud.

Afkøl brombærgrøden helt, og fordel den i de fire glas, lige inden servering.

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter