MADBLOG & LIVSSTIL

I den sønderjyske by Møgeltønder, kan de også det med caféer. Hele to ligger der lige over for hinanden, og længere nede af gaden, ligger Slotskroen. Der er dog en af dem, som tiltrækker mig mest, nemlig Mormors lille Café.
Midt på den smukke brostensbelagte gade i Møgeltønder, ligger Mormors hus. Her kan du købe kaffe, kage og små retter i caféen. Romantisk hygge er det første man tænker på, når man ser huset. Meget smukt, som de fleste andre hus i gaden. Og dog, dette lille hus er helt specielt flot. Roser, planter og skilte med blomsterranker. Kan det blive mere yndigt?Lige indenfor døren, mødes du af en meget venlig betjening. “Mormor” sidder klar til at tage imod bestillingen, og tjeneren – tror jeg det er “morfar”, serverer hurtigt det bestilte.
Jeg skulle nu lige først ose lidt rundt i de små rum. Overalt var der ting og sager, og borde og stole hvor du kan sidde. Gæstebogen er loftsbjælkerne, som der skrives søde hilsner på. Sjov detalje.

Inde i den ene stue, er en udstilling af dukkehuse, med et tydelig skilt på, at du ikke må røre ved dem. Men de er nu også oplyste, så du kan fint kigge ind til familierne i dukkehusene.
Mange af tingene kan købes med hjem.Vi vaklede lidt, om vi skulle spise en let frokost eller drikke en kop kaffe. Men når der står de lækreste lagkager lige for næsen af mig, kan jeg altså ikke lade fornuften råde. Vi valgte at drikke kaffe og spise et stykke rigtig sønderjysk kage, nemlig RUGBRØDSLAGKAGE med solbærmousse, og selvfølgelig ude i haven, som minder mig om min farmors have. Med sådan et stykke kage, kan det da ikke blive meget mere sønderjysk.Mere hyggeligt kan det næsten ikke blive. Det var nu også tydeligt, at gæsterne hyggede sig i det gode vejr. Og jeg må nok indrømme, at det store stykke lagkage var helt fantastisk. Vi delte et stykke, så stort var det, men hold nu op den rugbrødslagkage smagte god. Vi fik vist også næsten slikket tallerkenen.
Jeg bestilte en kop kaffe til mig selv, (gemalen ville have en kold øl), og fik en hel stempelkande fuld af rigtig god kaffe. Priserne er absolut rimelige og portioner er rigtig som mormor ville give.Alt blev serveret på det yndigste porcelæn. Det eneste lidt moderne, var stempelkanden.
I køledisken med kager, var der flere forskellige lækre og alle hjemmelavede lagkager, udover kiksekage, kringle og tærte. Al deres mad er faktisk hjemmelavet.

Det er så helt bestemt et hyggeligt sted, som du ikke må gå glip af, hvis du er i nærheden eller i Møgeltønder.

Skulle du få lyst, kan du jo også samtidigt gå en tur i slotsgaden og kigge på de smukke huse, og så selvfølgelig kigge på Schackenborg Slot, der ligger for enden af gaden.

print

4 reaktioner

 1. Hej på Mormors lille Cafe
  Jeg besøgte jer for to år siden og ville høre, om i har åben igen til sommer i uge 28?
  Vi savner smagen af jeres dejlige kaffe og kager:-)

  Vh Anne Marie

  1. Hej Anne Marie
   Jeg kan desværre ikke svare dig på det, da det ikke er mig der ejer stedet. Jeg har også “kun” været på besøg der og drukket kaffe.
   Hilsen Ellen

 2. Guten Morgen,
  schon vor Jahren war ich einmal in Mormors lille Cafe. Selten hat mich ein so feines Stübchen und die Atmosphäre rings um das Haus so gepackt, wie dort. Ich war auf einer “Expedition” zu den Orten meiner dänischen Vorfahren und kam durch Mögeltönder. Später schrieb ich meinen zweiten Roman “Am Ende bleibt nichts” und habe Personen des Romans nach Mögeltönder in Mormors Cafe fahren lassen.
  Sie haben Recht: kann es romantischer sein, als in Ihrem Cafe? Herzlich, Sabine Penckwitt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter