Kompot af tørret frugt.

Når julen er slut, ligger der tit en rest dadler, figner, svesker og abrikoser, som ingen rigtig gider spise. Man kan komme dem i en kage, men man kan også lave en lækker kompot og servere den til is eller kage. Kompotten smager også godt på pandekager og skyr.

Blandet kompot
Ca 250 gr svesker, figner, dadler,
abrikoser, rosiner, tranebær osv.
2 dl friskpresset appelsinsaft (eller juice)
½ dl mørk rom
1 tsk vaniljesukker
½ tsk kanel
½ dl hyldeblomstmjød (kan udelades)
1-2 tsk rørsukker

Skær frugterne i små tern og kom dem i en gryde sammen med resten. Varm forsigtigt op (må ikke koge), smag til med sukkeret og hæld det på et skoldet glas.
Lad frugten trække i mindst 6 timer.

Kan fint stå i en uges tid, hvis det ikke er spist inden.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*