MADBLOG & LIVSSTIL

Når julen er slut, ligger der tit en rest dadler, figner, svesker og abrikoser, som ingen rigtig gider spise. Man kan komme dem i en kage, men man kan også lave en lækker kompot og servere den til is eller kage. Kompotten smager også godt på pandekager og skyr.

Torret-frugt

GlasKompot

Blandet kompot
Ca 250 gr svesker, figner, dadler,
abrikoser, rosiner, tranebær osv.
2 dl friskpresset appelsinsaft (eller juice)
½ dl mørk rom
1 tsk vaniljesukker
½ tsk kanel
½ dl hyldeblomstmjød (kan udelades)
1-2 tsk rørsukker

Skær frugterne i små tern og kom dem i en gryde sammen med resten. Varm forsigtigt op (må ikke koge), smag til med sukkeret og hæld det på et skoldet glas.
Lad frugten trække i mindst 6 timer.

Kompot

Kan fint stå i en uges tid, hvis det ikke er spist inden.

Skaal-kompot

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter