MADBLOG & LIVSSTIL

Lakselasagne med GoCook

Har I opdaget den fine applikation GoCook, som både kan hentes i Apple Store og Google Play. Er du mere til at se det på en computer, kan GoCook også findes der.
Lige umiddelbart, da jeg så den, tænkte jeg at der efterhåndende findes så mange, så jeg kan ikke downloade alle. Men den fik en chance, og det er jeg glad for. For sikke da en fin og praktisk lille applikation. Der er ikke vildt mange opskrifter endnu, men starten er lovende. Den er utrolig nem at gå til, og jeg vil vove at påstå, at selv børn kan følge disse opskrifter.
Noget jeg faldt for, er at jeg lige kan slå opskriften op, vælge ingredienslisten og se hvad jeg skal huske når jeg står i supermarkedet.

Den er farverig, frisk, lækker og meget overskuelig. Siden er inddelt i Opskrifter, Kokkeskole og Leksikon.
Kokkeskolen er med små videoer med Gorm, som viser forskellige metoder af tilberedning. Fantastisk for den uerfarne bruger.
Leksikon, er med forklaring om mange forskellige råvarer.
Opskrifterne er - øh, ja altså, det er opskrifter. De er inddelt i kategorier, som er nemme at finde og gå ind på netop det man søger.

Jeg klikkede mig ind på Fisk, og fandt en lækker Lakselasagne med Pesto. Og mere enkel lasagne findes ganske enkelt ikke, og samtidig er den lækker, let og så er det med fisk, som vi jo endelig skal huske at have.

Man kan selv vælge, om man vil følge den udførlige vejledning af opskriften, eller se en samlet oversigt.
Som et plus, kan man vælge mellem 2, 4 eller 6 personer, og ingredienserne ganges op og ned.
Hver gang, man har færdiggjort et punkt, klikker man på færdig og samtidig med at den registreres som færdig, sendes man videre til næste punkt. Faktisk ret fint, så man intet glemmer undervejs.

2 løg
3 fed hvidløg
4 stilke bladselleri
2 dåser hakkede tomater
2 spsk. olivenolie
2 tsk tørret timian
2 tsk. paprika
12 fuldkornslasagneplader
2 tsk salt
1 tsk. peber
400 g. fersk laks i filet
80 g. grøn pesto
400 g. tomater
125 g. revet ost

Skær løg i små stykker og hvidløg i meget små stykker, eller pres dem. Kom olie i en varm gryde og svits løg og hvidløg til det begynder at ændre farve.
Imens hældes de 2 dåser tomat til afdrypning i en si.
Tilsæt nu bladselleri i små skiver og svits dem med. Kom timian og paprika ved sammen med de afdryppede tomater. Lad det simre i ca. 5 min., smag til med salt og peber.
Skær laksen i små tern.
I et ildfast fad, kommes et tyndt lag tomatsovs, herpå drysse ⅓ af laksetern og tilsidst dryppes med ⅓ af pestoen. Dæk med pastaplader, og gentag endnu 2 gange. Slut med tomatsovs.
Skær de friske tomater i skiver og læg dem i et lag øverst.

Sættes i en 200 grader varm ovn i 20 min.

Også her er applikationen ret smart, for når man er kommet til dette punkt, er der et indbygget stopur man kan klikke på.

Når de 20 min er gået - du kan lige stikke lidt i lasagnen for at mærke om pladerne er bløde, men det er de helt sikkert, drysser den revne ost over, og det sættes atter i ovnen i 10 min eller til osten er let gyldent.

Servér gerne med noget godt hjemmebagt brød til.

Lakselasagnen er virkelig  en lækker ret og GoCook en lækker applikation, der er nem at gå til og har mange fine funktioner. Det har COOP gjort godt!

Jeg har fået ingredienserne tilsendt fra Coop, men meningerne er mine helt egne uden påvirkninger udefra.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *