• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Smushi eller Canapeer

Smushi eller Canapeer

Udgivet: 29. apr. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Smushi er en sammentrækning af ordene smørrebrød og sushi. Smørrebrød i sushi størrelse, hvor råvarerne er danske klassikere og resultatet fantastisk.
Jeg er her gået lidt ud over det klassiske smørrebrød, og dog ikke. For avocado,creme fraiche og caviar er kendt, jeg har blot anvendt den gode Cavi-art istedet for. Så måske jeg bare skal kalde dem Canapéer 🙂

Men ligemeget hvad de hedder, smager de intet mindre end fantastisk.  Jeg eksperimenterede lidt med forskellige Cavi-art, og prøvede både med Chili, Wasabi, Trøffel og alm. Sort og Rød Cavi-Art. Men den Røde vandt efter min mening med den smag der passede bedst og ligeså farven.

... med Rød Cavi-Art

[ingredients title="Smushi eller Canapeer"]

  • 4 skiver toastbrød
  • 1 avocado
  • 1 forårsløg evt. rød forårsløg
  • lidt citronsaft
  • et lille bæger creme fraiche
  • salt og peber
  • Cavi-Art fra Tanghuset
  • smør til at stege i
  • grønt til pynt

Med en rund form (jeg brugte 4 og 6 cm i diameter) stikkes canapeerne ud af toastbrødet. Der kan blive mindst 2 af hvert stykke brød. Steg dem gyldne og sprøde i godt med smør på en varm pande. Læg dem på papir, som kan suge lidt af fedtstoffet.

Skær forårsløg i tynde skiver.

Del og pil skallen af avocadoen. Hvis du bruger 4 cm forme til brødet, skærer du avocadoen i tynde skiver på tværs og drypper med citronsaft så de ikke bliver mørke. Hvis de er 6 cm, skærer du avocadoen i skiver på langs. Håber du forstår hvad jeg mener.

Læg brødet på et fad, kom en skive avocado ovenpå og en tsk creme fraiche. Pynt med forårsløg og en god tsk cavi-art. Giv det hele et kværn peber. Jeg springer over salt, da cavi-art er ret salt. Kom lidt grønt på toppen - og så er der de lækreste små fine smushi eller canapeer der kan spises med fingrene.

Smager fantastisk til vekomstdrinks, lidt godt til vinen på terrassen, som forret, eller bare når du lige får lyst.

[/ingredients]

... med Trøffel Caciart ... med Chilie Cavi-Art

 

... med Sort Cavi-Art

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa

Se mere indhold på bloggen

Torsk og appelsin

SMUKfest - SMUKmad - SMUKskov

Glaserede Koteletter

Emmer-Spelt Boller

Grov Tærte med Rug & Grønt.

Minnie Mouse Popcakes

Rødbeder og Gulerødder

Mormor's luftige Boller

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.