Se hvordan du bager en lækker citronkage med den helt rigtige smag af citron. Det er en nem opskrift med citronglasur på toppen af kagen.
Citronkage med citronglasur lyder af påskekage, men kagen er nu god på alle tider af året.
Den er nemlig nem at bage, smager frisk, er svampet og bages i en lille bradepande. Jeg kan godt lide sådan en kage, hvor man lige kan skære et stykke, når lysten melder sig. Og det kan jo ske flere gange i løbet af en dag.
Bemærk: Du skal bruge en bradepande på cirka 20 x 30 cm. til citronkagen.
Opskrift på citronkage

Nem citronkage med citronglasur
5 fra 1 stemme
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Ellen Jensen
Ingredienser
- 250 g smør blødt
- 300 g sukker
- 300 g hvedemel
- 6 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 citroner skal fra 2 citroner og saft af 1 citron
Citronglasur
- 200 g flormelis
- citronsaft saften fra 1 citron
Sådan gør du
- Rør det bløde smør (ikke smeltet) sammen med sukker, så det bare lige er samlet.
- Tilsæt alle 6 æg ad een gang samt både citronsaft og skal, og pisk nu godt til det er samlet.
- Si hvdemel med bagepulver og vaniljesukker i og vend det hele rundt så der ingen klumper er.
- Hæld dejen i en bageform (20 gange 30 cm.), der er foret med bagepapir.
- Bag den lækre citronkage i ved. 200 grader (alm. ovn) i ca. 25 - 35 min, eller der ikke hænger dej ved, når du stikker en træpind i kagen.
- Mens kagen køler lidt af, laver du en tynd citronglasur af flormelis og citronsaft.
- Prik nu kagen godt med et træspyd eller en gaffel, og hæld den tynde glasur over citronkagen.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
660
% Daglig værdi*
Fedt
29
g
45
%
Mættet fedt
17
g
106
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
190
mg
63
%
Natrium
523
mg
23
%
Kalium
132
mg
4
%
Kulhydrater
95
g
32
%
Kostfiber
2
g
8
%
Sukker
64
g
71
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
965
IU
19
%
Vitamin C
14
mg
17
%
Calcium
39
mg
4
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Lad din citronkage køle lidt mere inden du skærer den ud i mindre stykker og serverer.
Egentlig er det blot en pund til pund kage, med lidt modifikationer. Og den smager fremragende.
2 reaktioner
Nu bliver jeg helt lækkersulten - elsker citronkage 🙂
God påske!
Jeg er også vild med citronkage.
Håber du har haft en super påske 🙂