• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Citrontærte med rester

Citrontærte med rester

Udgivet: 15. jan. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I lørdags var jeg ved at rydde op i mine kagedåser, og fandt ud af, at jeg rent faktisk stadig havde julesmåkager tilovers. Til spilde skulle de ikke gå, men hvem gider lige spise småkager i januar, med mindre de er som bund i en citrontærte. Det var de små krydderkager, som smager godt af både ingefær og kanel, så de var perfekte sammen med citron. Har du ikke lige rester af småkager, kan bastogne kiks også bruges.

[ingredients title="Citrontærte"]

  • 265 gr småkager (eller bastogne kiks)
  • 100 gr smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 dåse koncentreret mælk
  • revet skal af 2 citroner (øko)
  • saft af 2 citroner (ca. 1 dl)
  • 2½ dl piskefløde
  • Citron Tangperler fra Tanghuset
  • Hakkede mandler til pynt

Kom småkagerne (kiks) i en blender og kør til de er helt fint rasp. Smelt smøret og lad det køle af inden det kommes sammen med raspen, og blandes rigtig godt. Tryk massen ud i en springform (20 cm) der er beklædt med bagepapir i bunden, og smurt med smør på siden.
Bag bunden ved 185 grader i 15 min. Tag den ud og lad den køle lidt af.

Pisk æggeblommer og kondenseret mælk godt sammen med citronsaft og revet citronskal. Cremen tykner lidt helt af sig selv mens du pisker.
Jeg synes gerne den må være godt sur, men regulér selv med mere eller mindre citron.
Lidt for sjov, for jeg ved nok de ikke kan bages, kom jeg en skefuld citronperler i dejen. Og der var faktisk hele citronperler i kagen efter bagning, så lidt kan de nu nok tåle. Men du må ikke bruge dem alle, for du skal bruge dem til pynt.

Når bunden er afkølet kommes citroncremen på og det hele sættes ind i ovnen ved 160 grader og bages til massen er stivnet. Det tager ca. 30 - 35 min.

Nu skal kagen stå og sætte sig. Øh, kan den både "stå" og "sætte" samtidigt? Men sæt den i køleskabet og lad den stå der i mindst 3 timer.

Inden servering piskes fløden til skum og kagen pyntes med flødeskum, citronperler og mandelsnitter.

[/ingredients]

Samtidig med citrontærten bagte jeg også en anden kage, men den fik jeg ikke lige billeder af. For den kom med til Aarhus, hvor vi var på besøg hos Jonas og Jeanne søndag eftermiddag. Vi havde en dejlig dag i Aarhus, og sluttede af med at spise tidlig aftensmad på "Den lille Kro" i Nørre Allé. Et rigtig hyggeligt sted, sådan lidt mormor agtigt, men på den hyggelige og gode måde. Maden smagte godt, og vi blev rigtig mætte, selvom vi ikke spiste helt op.

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Farsbrød med krydderurter og Tomatsalsa

Kylling med abrikosbagte tomater

Turen til Årø

Birkeskage med citron

Bredt madudvalg i Bøgeskoven

Kanelkager med nissesmag

Tanker og salat

Rocky Roads

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.