MADBLOG & LIVSSTIL

Små Krydderkager

I dag har været en rigtig jule-hygge-dag i køkkenet. Der kom en del ud af det, men der var også lidt der ikke blev til noget. Når jeg lige har en masse igang samtidigt, sker det jo at der er noget der ikke lykkes. Jeg må lære at tage een ting ad gangen i stedet for. På et tidspunkt satte jeg mig da også med med en kop kaffe og tænkte. For hvorfor stresser jeg rundt for at få så meget lavet? Hvem forventer det andet end jeg selv? Nogen gange stiller jeg bare alt for høje krav til mig selv, og det skal jeg lære at lade være med. Jeg fandt listen (ja jeg har endda lavet en liste med alt det jeg vil nå) frem, og gik den igennem igen. Og jeg SLETTEDE noget af det. Når jeg tænker mig om, ved jeg jo også, at der efter jul står småkager som vi slet ikke har nået at spise, og konfekt der ikke blev spist. Så hvorfor ikke bare lave det jeg ved alle gerne vil have og så nøjes med det. Der er noget der hedder "lidt men godt" og den devise vil jeg forsøge at følge fra i dag. Glemmer jeg det, må I bare hive mig i ærmet eller sparke mig over benet  😉

Åh, tænker du måske nu, så kommer der ikke flere opskrifter inden jul. JO DA. jeg laver da stadig noget, og mine Krydderkager blev rigtig gode, som dem får du i dag.

[ingredients title="Krydderkager"]
ca. 50 stk.

  • 200 gr blødt smør
  • 2 dl sukker
  • 2 spsk lys sirup
  • 1 æg
  • 6½ dl hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk stødt ingefær

Rør sukker, smør og sirup rigtig godt sammen. Tilsæt æg og rør igen godt. Bland bagepulver i melet og sigt det stille og roligt i dejen og ælt det hele sammen.

Del dejen i 2 dele. Læg den ene del til side og i den anden del blander du krydderierne i.

Rul begge dejkugler ud til ca. 40 x 15 cm. Læg dejpladerne oven på hinanden og rul sammen fra den korte ende, som en roulade.
Krydderierne kan også kommes i hele dejen og derefter rulles til en pølse.

Sæt dejrullen koldt i mindst 1 time, men gerne længere. Det bliver både nemmere at skære kagerne og krydderierne trækker mere, jo længere dejen står.

Skæres ud i tynde skiver, lægges på en bageplade og bages ca. 7 min ved 200 gr. eller til de er let lysebrune i kanten.

[/ingredients]

Så er kagedåsen fyldt og jeg glæder mig til at servere dem for min lille dejlige familie.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *