MADBLOG & LIVSSTIL

Kagemand til fødselsdag

Jo jeg ved det, - jeg lovede jer at der ikke ville komme sødt på bloggen lige foreløbig. Men nu er det sådan, at jeg har en søn, der har fødselsdag her i januar måned, og da vi i dag skulle op og drikke fødselsdagskaffe hos ham i Aarhus, havde han ønsket sig en kagemand som da han var barn. Og det blev det. Med slik, lys og flag. På fødselsdagsbordet var der også lune boller og varm kakao med flødeskum. SÅ var der rigtig fødselsdag, og minderne vældede frem. Det er da hyggeligt, sådan at lave børnefødselsdag til voksne også. Det bliver vi jo aldrig for store til.

Kagemanden havde jeg, som den gang, lavet af en vandbakkelsesdej. Måske kender du den, men hvis du ikke gør, kommer opskriften her. Den er virkelig nem at lave, og så kan den laves lang tid i forvejen, fryses ned, og så blot tøes op på dagen og bages.

[ingredients title="Kagemanden"]
8 - 10 personer

  • 2,5 dl vand
  • 125 gram smør
  • 125 gram hvedemel
  • 4 ( - 5) æg

Kom vand og smør i en gryde og bring i kog.

Sigt melet ned i gryden, og pisk det hurtigt sammen (stadig på kogepladen). Når dejen bliver tyk, tages gryden af varmen og står og køler lidt af.

Pisk nu èt æg ad gangen i dejen, så du får en let og glat vandbakkelsesdej. Vent med det sidste æg, for at se om det skal i. Dejen må ikke være så tynd den flyder ud, og der er forskel på æggenes størrelser.

På et stykke bagepapir på bagepladen, laver du nu din kagemand ved enten at sprøjte dejen ud eller som jeg, blot forme med en ske.

Portionene passer til en kagemand på en almindelig størrelse bageplade.

I en 200 graders varm ovn, bages den nu til den er pænt lysebrun. Ikke for lys og ikke for mørk. Og så det vigtigste - LUK ALDRIG OVNLÅGEN OP FØR DEN ER FÆRDIG. Ellers vil den falde sammen.

Lad kagemanden køle helt af, inden du dekorerer den med flormelis og masser af slik.
[/ingredients]

Der var en der var klar til kagemand, selvom hun slet ikke måtte smage endnu. Næste år er vist bedre.

kagemand af vandbakkelser
En nem og flot kagemand lavet af vandbakkelser. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Se flere opskrifter:

Nem chokolade kagemand til fødselsdag

Fastelavnsbakkelser med hindbærskum

Oopsies

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *