Asparges og Spidskål med Mormordressing

Asparges og Spidskål med Mormordressing

Der er ikke meget på bloggen for tiden, men jeg orker simpelthen ikke at stå i køkkenet når temperaturen danser rundt oppe omkring (og over) de 25 grader udenfor. Ikke for at jeg skal klage, for det er jo helt fantastisk med det skønne sommervejr, men det er nu altså varmt.. Det er bedst at finde en god plads i skyggen, og nyde det derfra, eller en tur ved vandet og nyde solens stråler.

En hel skov med bund af blomstrende ramsløg


I weekenden var vi en tur i Middelfart. Selvom den gamle lillebæltsbro er lukket for tiden (pga. reparationer), kan du nemt finde ud til Hindsgavl Slot og Dyrepark, som ligger lige ved den gamle bro. Slottet der i dag er hotel og konferencecenter er meget smuk og velholdt og ligger i helt fantastiske smukke omgivelser. Der er fri adgang til både parken, til urtehaven der dyrkes på flotteste vis og til Dyrehaven med en stor og varieret bestand af dyr og planter, der også gemmer på en masse spændende historie

Den flotteste solnedgang bag broen.

Middelfart har også et dejligt område lige ud til Lillebælt, hvor du kan se mange sejlbåde, og både den nye og gamle Lillebæltsbro. Det er rigtig dejligt at sidde der, både om dagen men også om aftenen, og nyde roen. Vi var også en tur i Strib, hvor der ligger en dejlig lystbådehavn. Her sad vi længe og fulgte marsvinene, der af og til var oppe over vandet for at få luft. Der er rigtig mange af dem i bæltet.

På turen i Dyrehaven, havde vi picnic med. En lækker salat og et godt brød til. Det var ikke lige denne her salat, men den kan nemt bruges til at tage med på tur. Så ville jeg nok skære asparges i mindre stykker, så de kan spises uden kniv, og så husk lige at opbevare salaten i en køleboks, så den er frisk når den serveres.

Asparges og Spidskål med Mormordressing


2 personer

  • 1 bundt grønne asparges
  • ½ spidskål i tynde strimler (måske mere, hvis det er et lille kål)
  • 2 dl piskefløde
  • saften fra 1 citron
  • ca. 4 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. hakkede mandler til toppen

Gør asparges i stand ved at knække det nederste stykke af. Steg dem på en grillpande eller måske på grillen til de har taget ganske lidt farve, og krydr med salt og peber.

Pisk piskefløde, citronsaft og sukker sammen, så det tykner ganske lidt. Smag til med salt og peber.

Fordel den snittede spidskål på et fad, hæld dressingen over og læg de stegte  asparges øverst. Pynt evt. med grofthakkede mandler.

Dressingen kan evt. serveres til i stedet for.

Print

2 Comments

  1. Super lækker opskrift. især når man selv har asparges i haven.

    • Åh er da lige til at blive misunderlig over, sådan at have asparges i haven.
      God sommer til dig.
      Hilsen Ellen

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*