• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt » Dadelkugler med Daim

Dadelkugler med Daim

Udgivet: 15. nov. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Indlægget indeholder affiliatelinks. 
Det er da som om,at efteråret rigtigt har sat ind nu. Regn og blæst er hverdagskost efterhånden, men indimellem er der også solskin og dejligt vejr. Bladene blæser af træerne og de smukke rød-brune blade ligger som et tykt tæppe i skoven. Og hvor er det bare smukt. Jeg skal vist snarest ud med kameraet, hvis jeg vil indfange nogle af de flotte efterårsfarver.

Men når det blæser (stormer) og regner udenfor, kan jeg få en gevaldig trang til at hygge. Og i Danmark betyder hygge jo som regel at man putter noget i munden.  Men altså det går ikke, så når trangen til kage kommer, er det med at finde på noget lidt mere sundt. Og så var det, at jeg kom i tanke om, at jeg på en side, havde set det lækreste alternativ til en lækker kage.  Med disse lækre små kager, fik jeg lavet en ny udgave af mine dadelkugler. Og de er godkendt, - fik jeg at vide af manden.

Dadelkugler med Daimdrys (ca 25 stk)
140 gr gode dadler uden sten
160 mandler med skal
50 rosiner
½ dl kold kaffe
1 spsk kakao

200 gr god chokolade til overtræk
2 dobbelt Daim

Blend dadler, rosiner og mandler, så det er en fin masse. Kom kaffe og kakao ved og blend igen. Det skal være en blød dej, men stadig med lidt bid i.
Stil dadeldejen i køleskabet ½ time, inden de trilles til kugler. Størrelsen bestemmer du selv, -jeg laver dem som en valnød

Vend kuglerne i chokolade og derefter i daimknaset. Lad dem ligge uden træk og kulde, til de er tørre.
Hak daimene så fint som du synes. Jeg synes det virker bedst når de er ret finthakkede.

Hvis du nu tænker hvorfor der er flag og lys i mine kager, - ja så var det bare for sjovt. Man kan sagtens feste lidt i utide 😉

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

Første Madplan i 2014

Forårs hakke-bøf.

Der er æg og så er der æg

Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Søde porrer til forret

Endelig sommer

Sommersalat til grillmaden

Fiskelasagne og forårs-primula

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.