• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Græskarboller

Græskarboller

Udgivet: 27. okt. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Egentlig skulle de hedde hokkaido boller, for det er nemlig det jeg brugte. Men jeg valgte alligevel at kalde bollerne Græskarboller, fordi alle slags græskar kan bruges. Ja faktisk også gulerødder, æbler eller rødbeder. Der er jo nok at vælge imellem her i efteråret. Og efterår er det blevet. Sikke regn og blæst vi havde i går, og også regn i dag - med sol ind imellem. Jeg var ude i haven i formidddags, og nød det dejlige vejr med sol. Lige da jeg kom ind igen, regnede det igen.

I nat satte vi uret en time tilbage = 1 times mere søvn til mig i morges. Ellers mærker vi ikke meget til ændringen, jo måske at det er blevet lidt tidligere mørkt her i aften. Den mørke tid er kommet, og det er nu vi igen skal til at hygge indendørs med stearinlys, varme boller, et tæppe om benene og en god krimi.

Nå, det var bollerne vi kom fra. Flere af jer har spurgt efter opskriften, så den skal I da selvfølgelig have. Og jeg er helt sikker på, at de vil være perfekte på hvilken som helst ugedag 🙂

[ingredients title="Græskarboller"]
18 pæne boller

  • 5 dl lunkent vand
  • 50 gr gær
  • 1 dl neutral olie
  • 1 spsk salt
  • 3-4 spsk sukker
  • 50 gr havregryn
  • ca. 650 gr mel
  • 400 gr groftrevet hokkaido
  • 4 spsk græskarkerner + lidt til pynt
  • 1 æg til pensling

Rær gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt og havregryn og rør rundt. Tilsæt olie og herefter melet lidt ad gangen. Måske skal du ikke bruge det hele, og måske mere.
Tilsæt den revene hokkaide og græskarkernerne.

Dejen skal være blød men ikke flydende og klistret. Jo mindre mel, jo bedre boller. Kør den på røremaskine i ca. 10 min.(til den samler sig som en stor bolle), inden den kommes i en skål og sættes til hævning med et viskestykke over i 30 min.

Hæld dejen ud på bordet og skær 18 boller ud, uden at ælte dejen. Sæt dem på bageplader med bagepapir. Bollerne kan ikke trilles, men sættes over på pladen.

Sæt dem igen til hævning i 30 min.

Smør med sammenpisket æg og drys græskarkerner på inden de sættes i en 220 grader varm ovn i ca. 10 min.

[/ingredients]

 

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Fiskelasagne og forårs-primula

Tunsalat med smørristet rugbrød

Hvid Chokoladekage med Mandler

Oktober Pølseret og Clifton Krøniken

Yoghurtis og marinerede jordbær

Grønne Kikærte-frikadeller

Efterårets Risalamande

karamelliseret svinekød med spidskål og soja

Karamelliseret svinekød med spidskål og soja

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.