• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Drikke » Sol og Cremet Iskaffe

Sol og Cremet Iskaffe

Udgivet: 22. apr. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Åh hvor jeg nyder når solen skinner og jeg kan sidde udendørs og lytte til fuglene. Nårh ja, hvis ikke lige ambulancen kommer hylende forbi, en bil med defekt udstødning giver gas for ikke at snakke om lastbilen der har pivende bremser. Ej så slemt er det slet ikke. Rent faktisk hører jeg det slet ikke, som andet end en tryg og kendt baggrundsstøj.

Lige nu sidder jeg  og tænker på, at det er i næste uge, Tønder koger af aktiviteter - alle med den forestående grillsæson som tema. Jeg regner da med både at få idéer til lækkert tøj, sko og tilbehør til sommerens grillfester, og måske lade mig friste af nogle af de mange gode grill-tilbud der vil være både torsdag og fredag.
Butikkerne holder faktisk åbent fredag også, selvom det er Store Bededag, så der er tid nok til at ose rundt.
Men torsdag, skal jeg først og fremmest tage nogle billeder, være "stik-i-rend", når Jytte (fra Johannes) og Thomas Herman tryller med grillen, og så sammen med Thomas smage mig frem til, hvem der skal have pokalen og titlen for Tønders bedste grillpølse 2015. Bagefter er der musik på torvet, så det bliver da vildt sjovt og hyggeligt. Og selvfølgelig skinner solen da, - tror jeg nok.

Men det jeg egentlig ville skrive, var, at jeg sad ude i eftermiddags og nød et glas Iskaffe. En rigtig cremet en af slagsen. Og nem - fremfor alt, nem. Jeg har skrevet ca. mål, da det er forskelligt, hvor sød iskaffen ønskes. Så smag dig lidt frem.

2 dl  kaffe, gerne en stærk en
ca. 1 stor spsk kondenseret mælk
1 dl mælk
isterninger

Ja det er faktisk det hele. Så er det bare at røre den kondenserede mælk godt ud i kaffen. Det er faktisk nemmest når kaffen er varm, og derefter lade den køle af. Pisk kaffen let igennem inden servering og kom godt med isterninger i.
Er du rigtig smart, har du frosset kaffe ned som isterninger. Så fortyndes kaffen nemlig ikke efterhånden som de smelter.

Jeg hvisker dig lige i øret, at den smager fantastisk med en lille sjat rom i - bare sådan at du ved det 🙂

Mere inspiration

  • Zinfandel min foretrukne vin
  • Sommerdrink med Fersken, Gin og Bobler
  • Fersken Gin & Tonic
  • Cold Irish Coffee

Se mere indhold på bloggen

Finskbrød med bygmel

Jul & Chartreuse i Aarhus

Sprøde, sur-søde pickles

Bløde Lakridskarameller

Planen der røg i vasken - 2012

Chokolade Boller

Madplan Uge 46

Bagt Butternut med mandler

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.