MADBLOG & LIVSSTIL

Cold Irish Coffee

Ja du læste helt rigtigt! Den er iskold, min irish coffee, selvom vejret måske nok giver mere lyst til varme drikke, Men jeg holder nu på at det er forår (vi har altså næsten april), og så er det påske og 5 sammenhængende fridage, så vi må gerne hygge lidt.

Jeg måtte nu lige gnide mig lidt i øjnene da jeg stod op i morges, for jeg forventede sol, forår og masser af piblende forårsblomster. Men hvad så jeg? SNE SNE SNE!! Øv altså. Jeg var sikker på at vi gik ram forbi her nede i det sydlige jylland, og jeg havde planlagt at skulle en tur omkring mine højbede og krydderurtebede i påsken. Men det kan jeg godt glemme indtil videre. I stedet klarer jeg mig helt fint indendørs med en iskold drinks, så jeg bare kan lege lidt forår. Opskriften fandt jeg, sammen med mange flere, inde på Icebreakers side. Her har de rigtig gode drinks opskrifter, som jeg kan anbefale. Jeg er nemlig ikke særlig vild med den søde og varme drik, men kold synes jeg den er rigtig god, og ikke så sød.

[ingredients title="Cool Irish Coffee"]
til 1 glas - Opskrift fra Icebreaker

  • ½ glas afkølet stærk kaffe
  • 3 cl irsk whisky
  • 1 cl kaffelikør
  • 1 knsp. vaniljesukker
  • 1 god klat flødeskum
  • ICEBREAKER isterninger

Hæld whisky og kaffelikør i et glas og tilsæt vaniljesukker. Rør lidt rundt med en ske, så vaniljesukkeret fordeles. Tilsæt isterninger og dernæst den afkølede kaffe.

Afslut med flødeskum på toppen.

Dét er coolness with a twist!

[/ingredients]

I min drinks er der fine isterninger, som jeg helt let og elegant har twistet ud af min håndholdte isterningemaskine fra Nordic Icebreaker. Den er altså smart. Selvom jeg lige var nødt til at læse brugsanvisningen inden jeg fandt ud af at få fyldt vand i den. Men nu har jeg den konstant liggende i fryseren, klar med de fineste isterninger. Til sommer, hvor der bliver brugt en del, tømmer jeg den for isterninger hver dag, ned i en bøtte, som står i fryseren. Så har jeg altid rigelig med isterninger.
Tager jeg Icebreakeren med ind på bordet, kan den nemt holde en lille time, inden isterningerne begynder at smelte. Jeg kan som ogsså forestille mig, at den kommer med i køletasken til sommer, så der er isterninger til saften på strandturen.

På bordet kan jeg godt li, det mere moderne udseende, end blot en skål med isterninger. Og så imponerer det altid gæsterne lidt, når du sådan lige kan twiste isterninger ned i deres drinks.

Hvis du nu sidder og tænker, hvor du kan købe sådan én, kan jeg fortælle dig, at Shop-Jensen netop nu, har introrabat på dem inde på shoppen.

Og så kan de endda købes i 4 forskellige farver, tåler maskinopvask og indeholder ingen skadelige stoffer som Ftalat og BPA. Samtidig sparer du på vandet, for der løber intet ud i fryseren og du sparer på de knap så bæredygtige plastposer til isterninger. Har du foresten ikke prøvet at stå og bøvle med at få isterningerne ud af plasticen, og måske endda ender med at få plastic med ned i dit glas? Jeg kender det alt for godt, og nyder jeg er fri for det nu.

Kim Jensen, som står bag Icebreakeren, fik idéen efter at være kommet hjem fraTexas, og savnede amerikanerkøleskabet med adgang til isterninger. Sådan et køleskab er både halv dyrt men kræver også plads. ICEBREAKEREN kræver ikke megen plads, kræver ikke strøm og kan tages med overalt.

Selvom indlægget er sponsoreret, har jeg selv købt min Icebreaker og meningerne er helt og holdent mine egne.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *