MADBLOG & LIVSSTIL

Maki Sushi - ganske enkelt

Vi kan rigtig godt lide sushi, men det skal være frisk og lækker sushi. Ikke det tørre man nogen steder kan købe. Men her i området, har vi desværre ingen sushi butikker, så der er ikke andet at gøre, end selv at gå igang. Desværre kan vi så heller ikke få frisk fisk når vi lige har lyst. Nu tænker du måske, at sushi uden fisk ikke er sushi, men det er det altså. Sushi betyder ris, og det er der i mine. Der ud over, kommer jeg f.eks. avocado, gulerødder, asparges, purløg, forårsløg osv. i min, og de bliver fantastiske. Vil man gerne have fisk, kan røget laks bruges.

300 gr sushi ris
3½ dl vand

4 spsk hvidvinseddike
4 spsk sukker
1 tsk salt

5 noritang plader
mayonnaise
peberrod
sesamfrø
forårsløg
letkogte gulerødder
rød peberfrugt
avocado
tun eller røget laks

Risene skal vaskes før de koges, og de skal vaskes forsigtigt og mange gange. Jeg vaskede  min nænsomt 7-8 gange: -  hælder risene i en skål og kommer rent vand ved, nusser dem lidt, hælder vandet fra og nyt ved og gentager altså 7-8 gange, eller indtil vandet er klart.
Det sidste hold rene vand, står risene i, i ca. 20 min. Derefter op i en si, og drypper af i 10 min. Så er de endelig klar til at komme i gryden med vand.
Kog vandet og risene op, og skrue helt ned for gryden, så det kun lige simrer. Læg tæt låg på og lad simre i 10 min. Tag så gryden af varmen og lad den stå, stadig med tæt låg på, i 10 min mere.
Mens risene trækker, kommes hvidvinseddike op i en gryde med sukker og salt. Koges indtil sukkeret er smeltet, og står nu klar til risene er klar.
Kom risene op i et fad, hvor den spredes ud og overhældes med eddikeblandingen. Skær ned i risene med en paletkniv så eddiken fordeler sig lidt. Lad så stå med et rent vådt viskestykke over, og køle af.

Forbered alt fyldet inden du går igang, så det er klar. Avocado i tynde skiver, gulerødderne i stave osv.

På et skærebrædt, lægges en plade tang, som dækkes med 1 dl ris. Tryk det fladt ud, men lad 2 cm være fri nederst på pladen. Drys det hele med sesamfrø. Næsten øverst lægges en stribe dressing, der er rørt af mayonnaise med lidt peberrodspasta eller ganske lidt wasabi. Så skal fylde på. Det er vigtigt, at der fyldes helt ud til kanten.

Når alt er på, rulles pladen stramt sammen. Det fri stykke fugtes med lidt vand, så det klistrer rullen sammen.

Lad rullerne ligge lidt, inden de skæres i 6 skiver. Husk at tørre kniven af for hver gang der skæres.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *