MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg skal da lige love for, at nu er der kommet efterår. Og det er koldt, vådt og blæsende. Der er nogen dage, hvor jeg bare har lyst til at krybe sammen i sofaen med et tæppe og nøjes med at kigge på regnen og blæsten, men indimellem skal jeg jo også ud i det, og det er faktisk dejligt alligevel. Jeg klager ikke, for jeg elsker nemlig alle årstider med hver deres charme.

Jeg er også glad for at rodfrugterne er i sæson nu. Det er nu de smager allerbedst, og lige for tiden har jeg slået mig på rødbederne. De bliver serveret rå, kogte, bagte, stegte og marineret. Men hold da op, hvor sådan nogle røde knolde kan farve meget. Se bare mit skærebrædt herunder. Derfor er det også ofte en god idé lige at bage rødbederne inden de kommes i en salat, for at de ikke skal farve alt andet pink.


[ingredients title=”Rødbedesalat”]

Skræl og skær rødbederne i små fine tern. Kom dem i en bradepande med bagepapir og sprøjt dem med Olivenolien med lemonsmag og drys med de vestjyske drømme. Vend godt rundt så de alle bliver smurt ind.
Sæt bradepanden i en 200 grader varm ovn og bag dem i ca. 35 min, eller til de er møre, men stadig med lidt bid (knas)

Skær squash i mindre stykker og vend også dem med olie og krydderier. Sættes i ovnen de sidste 15 min. De må endelig ikke blive for bløde.

Afkøle begge dele. Gør salaten i stand og giv den et sprøjt af olien.. Læg salaten i bunden af et fad og top op med rødbeder og squash. Pynt med fetaost, grofthakkede nødder og birkesfrø.Giv det hele et kværn salt inden du serverer.

Salaten kan spises som den er, tilsættes sprødstegte bacontern eller serveres som tilbehør til kødretter.

[/ingredients]

Jeg bruger meget olie på spray. Det fordeler olien så fint og sparer på fedtstoffet. Olien er økologisk og de findes med mange rigtig gode smage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter