• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Vegetar Retter » Hvedekerne Deller

Hvedekerne Deller

Udgivet: 6. mar. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

 

Falafler er en vegetarisk frikadelle fra mellemøsten, der er lavet af kikærter. Jeg har tidligere lavet falafler med kikærter, men denne gang skulle de være med hvedekerne. Så er det jo ikke de lækre sprøde falafler, med de rigtige krydderier. Nej, men det minder om dem, de er absolut lige så gode og jeg kalder dem Hvedekerne Deller 🙂

Vi spiser, som I sikkert ved, ikke altid kød til middag. Disse er absolut en konkurrent til almindelige svinefrikadeller, og sammen med salat er det et lækkert måltid. Vi er også ret vilde med dem som snacks, bare sådan at have med i madpakken og spise med fingrene når vi lige bliver lidt sulten.

400 gr kogte hvedekerner (der skal være bid i dem)
1 æg
100 flødeost naturel
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
50 gr hvedemel
et bundt persille
salt og peber
Olie til stegning

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør til det er en lind dej. Jeg kører det 3-5 min. Smag dejen til.
Varm olien i en pande. Der skal være lidt rigeligt olie i panden. Sæt frikadeller af med en ske, og steg dem sprøde og gyldne.

Server de varme hvedekerne-deller med en god salat, eller lad dem blive kold og pak et par stykker i madpakken.

Piiiiist.... hvis du (eller den mandlige del) nu slet ikke kan undvære smagen af kød, kan der kommes lidt sprøde bacontern med i foodprocesseren.

 

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Bøf og Pastasalat

Ostekager med forskellige smag

Mini Stollen

Grillede Blommer

Solbærsirup med guldmedalje.

Bagt Blomkål og Brunede Rosenkål

Chokoladekage med flydende midte

Mørbradruller med Majs-Blomkåls Puré

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.