Mandags-Salaten

Mandags-Salaten

Mandag skal der ryddes op i grøntsagerne inden jeg tirsdag kan købe nye og friske. Jeg glæder mig allerede til at jeg hver dag kan gå ud i haven og hente helt friske, og det kriblerlidt i fingrene for at komme ud og så. Men det er ige med at vente lidt endnu, for jorden er slet ikke varm nok. I går var jeg lige nede og kigge, og rabarberne kan jeg tydeligt se med deres finerøde farver, så dem er der da liv i.

Det er der også i vores solsort, der ligger på æg uden for vinduet. Vi lister rundt i bryggerset, og tænder ikke lyset, for forstyrre den vil vi altså ikke. Jeg var lige ude og ville tage et billede til jer, men så var den væk. Den ligger ikke hele tiden, men det er nok normalt.

I går aftes ringede vores søn og svigerdatter til os, og fortalte at de nu kender kønnet på vores kommende barnebarn. Den lille guldklump er en pige, og det bliver verdens skønneste prinsesse. Ej det er ikke pral, for det bliver det altså. Og jeg glæder mig da til at jeg skal hygge mig i køkkenet sammen med hende. Vi skal rigtig lave sjov og spændende mad sammen. Kan jeg ikke godt begynde at købe forklæde m.m. til prinsessen? – og en solid skammel til at stå på skal vi da også have. Der er sørme mange ting, når vi sådan bliver bedsteforældre.

Men i går lavede jeg aftensmaden alene. Den var nu også ganske enkel men smagte absolut godt. Og så var den tilmed det der SUND.

Mandags Salat


2 personer

  • 1/4 spidskål i tynde strimler
  • 2 store tomater
  • 3 rosenkål pillet ud i blade
  • 4 radiser
  • 5 sukkerærter skåret i skrå stykker
  • 1 dåse tun
  • 1 stor håndfuld rejer
  • karse
  • sort cavi-art
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk granatæble balsamico
  • salt og peber

Rejer og tun dryppes godt af.
Tilbered alle grøntsager og og bland dem sammen i et lille fad. Fordel tun og rejer hen over.
Klip lidt karse over og kom et par skefulde sort cavi-art på.

Pisk olie og mayo godt sammen. Tilsær balsamico og smag til med salt og peber. Hæld over salaten lige inden servering.

Et lækkert brød med smeltet mozarello eller bare med smør smager rigtig godt til.


Så er der severet lækker let forårsmad og det af bare rester. Havde jeg haft et par æg, kunnne jeg godt have kommet halve æg på også. Men det er ikke nødvendigt.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*