MADBLOG & LIVSSTIL

Weekend i Stævnen i Vejle

Jeg har mega dårlig samvittighed. Og jeg undskylder også meget, fordi jeg ikke er alt for aktiv herinde lige for tiden. Men når jeg sådan bliver farmor, kræver det lidt opmærksomhed. Og så er der også lige alt det andet, som måske nok har taget lidt meget tid. Men nu lover jeg, at jeg tager mig sammen, får lavet noget mad og opskrifter og at jeg også får noget skrevet her til jer.

I denne weekend, har jeg været på en lille tur til Vejle, hvor vi atter har gjort brug af overnatning via AirBnB. Det fungerer rigtig godt for os, og vi har altid været tilfredse og glade for de steder vi har lejet. Denne gang skulle vi bo i en af de dejlige bygninger ved havnen i Vejle, hvor veje og bygninger har maritime navne.

Det er et rigtig flot område, der er under rivende udvikling. Et mere smukt havneområde, har jeg endnu ikke set. Selvom det regnede en del af lørdagen,synes jeg der var smukt der, men da solen kom søndag, blev det da helt perfekt. Vi gik en tur rundt i området, og ud til lystbådene. Det var der også rigtig mange andre der gjorde. Der var meget aktivitet på havnen. Men der var også åbenthus i en af de nyere bygninger med ejerlejligheder, og så er der Fjordenhuset som mange også gerne vil se. Den koniske bygning på havnefronten, er hovedsæde for Kirk Kapital A/S, og er designet af kunstneren Olafur Eliasson. Der er mulighed for at se den nederste etage ganske gratis hele døgnet rundt, og er du i kajak, kan du sejle lige igennem bygningen. En super flot bygning.

Lørdag regnede det. Ikke voldsomt, men sådan en let regn det meste af tiden, så vi blev enige om, at det var museums vejr. derfor kørte vi gennem den smukke Grejsdal og til Jelling for at se Kongernes Jelling.

I Kongernes Jelling gik vi på opdagelse i vikingernes liv og levned - en rejse med fortællinger i flammernes skær, over livet som viking og kriger, rejsen til Valhal og overgangen til kristendommen. Rigtig flot fortalt og vist, og det er bestemt spændende og forståeligt for både børn og voksne.

Kongernes Jelling ligger inde på det store monumentområde, som Harald Blåtand lod indhegne med en palisade, der var vikingetidens største bygningsanlæg. Hele monumentområdet med de to runesten, kirken, skibssætningen og de to høje, er indhegnet af det kæmpe palisadehegn.

Selvfølgelig var vi også ude og spise om aftenen, og både på den Mexicanske og den Italienske Toscana var der hyggeligt, maden var god, betjeningen god og i det hele taget en dejlig oplevelse. Efter god mad, hygge og rødvin, var det nu meget godt med en gåtur ud til havnefronten, så det hele kunne fordøjes lidt.

Nu er weekenden slut, og jeg er klar til en ny uge. Men det er ikke sidste gang jeg er i Vejle, for der er meget mere der skal udforskes og nydes der.

Mere indhold til dig

En reaktion

  1. Hej

    Dejlig blog du har her. Toscana er helt sikkert en lækker oplevelse. Hvis du kommer til Vejle igen inden for den nærmeste fremtid, så kunne du også prøve at kigge forbi Kruathai på Dæmningen i Vejle. Restauranten er ikke så gammel, men det er et godt sted for hele familien - især hvis man kan lide thailandsk mad 😉

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *