• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Små Retter

Blomkålsgratin

Udgivet: 26. nov. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Rigtig mormor-mad er dejligt en gang imellem, og så er denne ret, faktisk ret praktisk, for næsten alle rester kan gå i en gratin, både lidt forskellige grøntsager og lidt rester af kød.
Jeg har lavet med blomkål og skinketern.

Blomkålsgratin
1 lille blomkålshoved
40 gr smør
60 gr mel
3 dl mælk
4 æggeblommer
4 æggehvider
ca. 100 gr skinke, der skæres i tern
salt og peber
rasp og smør til formen

Blomkålshovedet deles i mindre buketter og koges knap møre i vand med lidt salt. Tages op, og dryppes godt af.
Smør smeltes i en gryde og melet røres i, hvorefter mælken tilsættes så det bliver en tyk sovs eller tynd dej. Kog det op og tag af varmen.
Når dejen er let afkølet, tilsættes æggeblommer og der røres rigtig godt rundt så det samles. Smag til med salt og peber.
Pisk æggehvider stive, og vend dem forsigtigt i dejen sammen med blomkålsbuketter og skinke.
Et ildfast fad, smørres med smør og drysses med et tyndt lag rasp. Gratin med blomkål kommes i, og der drysses med rasp på toppen. Læg tilsidst lidt små smørklatter på.

Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 50 min.

Mormor serverede gratin med smeltet smør, vi klarer os med lidt salat.

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

"Min Lokale Egn"

Hyldeblomstmarineret koteletter

Lidt sjov med Filodej

Gratinerede Østers

Weekend i Kolding

Weekend med Tønder Festival

Kirsebær Is

Linsesuppe

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.