MADBLOG & LIVSSTIL

Altså sådan en ganske almindelig søndag formiddag, er det vel helt naturligt at få drinks. Øh den kolde kaffe skal jo ikke gå til spilde vel? Og så er der også den halve appelsin der ligger fra i aftes, som gerne vil bruges. Så I kan nok høre, jeg er virkelig bevidst når jeg vælger at lave drinks søndag formiddag.

Jeg havde egentlig besluttet mig for, at det skulle være en lav-intet-søndag, men det kan blive lidt kedeligt i længden. Så jeg lagde ud med at få lidt flere varer ind på shoppen (nu kan du købe pastamaskine), drøne rundt på nettet og læse nyheder, som sikkert allerede er gamle, og drikke et par kopper kaffe. Og det var lige her, hvor min kaffe er blevet kold, at det med drinken slog mig.

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er vild med bailey, – man er vel i farmor-alderen (læser I med Jonas og Jeanne?), men det har vi ikke i huset. De holder jo ganske kort sådanne flasker, jeg forstår det bare ikke. Men en kahlua havde vi. Så der blev mikset, smagt, mikset lidt mere og smagt. Sådan omkring 3-4 gange, men så sad den også lige i skabet, eller i min mund.
Man kan selv regulere smagen, alt efter hvor stærk kaffe man bruger.

[ingredients title=”Kaffe-Martini”]
5 cl kold kaffe – gerne stærk
5 cl vodka
8 cl kahlua
½ appelsin
isterninger

Kom den kolde kaffe i en shaker sammen med vodka, kahlua og et godt pres appelsinsaft. Smag selv hvor meget du vil have i. Shake den rigtig god og kom i et glas med isterninger. Pynt gerne med lidt appelsin. Men kan sagtens servere drinken uden at shake, så får man bare en mere gennemsigtig en af slagsen. Jeg har ingen shaker, så jeg gav den lige en tur med min Bamix(håndblender). Men find din egen stil, om den skal være lidt cremet eller helt klar. Smagen er den samme.

[/ingredients]

print

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter